​Rata de infectare cu Covid-19 în București a coborât miercuri la 2,87 la mia de locuitori, fiind astfel sub 3/1000, incidență la care școlile și grădinițele pot funcționa cu prezență fizică indiferent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ.

EleviFoto: Agerpres
  • Este a 34-a zi consecutivă de scădere a ratei de infectare în București. Marți, 23 noiembrie, rata de infectare a fost 3,04 la mie.

Pentru ca toate școlile și grădinițele din Capitală să fie deschise față în față de luni este nevoie ca incidența să rămână la un nivel de sub 3 la mie și vineri, ziua care este luată în considerare, potrivit regulilor din ordinul comun Ministerul Educației - Ministerul Sănătății.

  • Pe de altă parte, luni, marți și miercuri nu se vor face cursuri, fiind zile libere. Astfel, școala se va relua joi, 2 decembrie.

Regula privind incidența de sub 3 la mie este în vigoare de luni. În cazul unei rate de infectare de peste 3 la mie se aplică criteriul ratei de vaccinare a angajaților școlii, care trebuie să fie de cel puțin 60%.