​​O elevă de 6 ani din Tecuci a sărit pe geam de la etajul unu al școlii, după ce, din neatenţie, a fost închisă în clasă, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, potrivit Agerpres.

ȘcoalaFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc joi, la ora 11.45, la finalul orelor, în momentul în care învăţătoarea de la clasa pregătitoare a Şcolii Gimnaziale „Elena Doamna” din Tecuci a scos copiii din clasă pentru a-i conduce la poartă, acolo unde erau aşteptaţi de părinţi.

„Din cele relatate de doamna directoare, la finalul orelor, doamna (învăţătoarea - n.r.) a scos toţi elevii pe hol, un elev i-a atras atenţia, moment în care eleva s-a dus din nou în clasă, fără să fie observată. Doamna a încuiat uşa şi nu a văzut că eleva a rămas în clasă. Copilul probabil s-a speriat, s-a panicat şi a sărit pe geam. În acel moment o altă doamnă învăţătoare ieşea din şcoală şi a prins fetiţa, aceasta lovindu-se uşor la picior”, a explicat şefa IŞJ Galaţi, Gina Brânzan.

Părinţii au dus fetiţa la Spitalul de Pediatrie din Galaţi pentru investigaţii, unde s-a constatat că are o mică leziune la genunchi. Ea nu a fost internată.

„Fetiţa este bine, a avut doar o zgârietură la genunchi. Este acum la şcoală cu mama. A vorbit şi cu psihologul. Fetiţa nu a ştiut cum să gestioneze momentul, s-a panicat şi a sărit pe geam. Doamna învăţătoare este un cadru didactic model. Este foarte afectată de cele întâmplate”, a precizat directorul Şcolii „Elena Doamna”, Adriana Lefter.

Inspectoratul Şcolar a trimis o echipă de control la unitatea de învăţământ.

„În această dimineaţă (vineri - n.r), doi colegi au plecat la Tecuci pentru a discuta cu doamna învăţătoare şi părinţii fetiţei. A fost chemat şi psihologul pentru a sta de vorbă cu fetiţa. Noi ştim că este bine”, a spus Brânzan.