Un profesor controversat și cunoscut antivaccinist de la Liceul Teoretic "Lascăr Rosetti" din Răducăneni, județul Iași, a fost concediat, el fiind acuzat de campanie agresivă împotriva vaccinării în fața elevilor săi, pe care îi amenința, le vorbea foarte urât și le trimitea informații despre cât de periculoase ar fi vaccinurile anti-COVID, scrie Reporter de Iași.

HotNews.roFoto: Hotnews

Augustin Cezar Vieru, care preda Științe Sociale la școlile Bohotin și Roșu, subordonate liceului din Răducăneni, a fost concediat, dar contestă decizia la tribunal.

Reporter de Iași scrie că profesorul făcea propagandă antivaccinistă la ore, cu manifestări extremiste, declarându-se vicepreședinte al Noua Dreaptă.

Publicația locală a publicat capturi ale discuțiilor de pe un grup de WhatsApp dintre profesor, elevi și părinții acestora.

  • "Domnule profesor, vreau să cred că aici este doar o glumă proastă din partea dvs și astăzi nu vă simțiți ok. Nu cred că un profesor are asemenea discuții cu elevii dumnealui”, a scris o mamă pe grupul respectiv.
  • "Sunt vicepreședintele Partidului Noua Dreaptă, pentru cine nu știa” / "Mai mult, eu am și nr. doamnei senator Șoșoacă. Mă gândesc chiar să-i fac cunoscut acest caz. Și are ea grijă apoi și de doamna agresivă din seara asta. Poate vreți un scandal de proporții naționale”, a reacționat profesorul, după mesajul femeii.

Pasaje din discuțiile dintre profesor și elevi:

  • “Marș afarăăăăă. Nu ai ce căutaaaaaa. Și îți vorbesc cu marș pentru că așa vrea mușchiul meu”.
  • ″Nu ne pasă, domnu` / Gura! Nu ți-am cerut părerea.
  • Nici noi nu v-am cerut informații despre vaccin / Dar nu trebuie să-mi cerit tu, măăăăă. Eu știu ce trebuie să dau”.
  • "Iar doamna agresivă va plăti. Mâine încep dosar penal. Peste 80% suntem antivacciniști oricum. Sub 20% s-au vaccinat. Îi arăt eu să intre aici pe grup să mă insulte. Dosar penal. Profesorul e persoană publică. Insultarea, amenințarea, hărțuirea sau agresarea în orice fel a unui profesor e ultraj. Îi arăt eu cum să se poarte cu un profesor dacă nu știe”.

Potrivit reporteris.ro, aceste mesaje sunt scrise pe grupul de elevi ai clasei a VIII-a de la Școala Bohotin. Cu 4 ani în urmă, Liceul Teoretic din Răducăneni a scăpat de profesorul Augustin Vieru trimițându-l la școlile primare arondate după ce acesta a făcut o campanie agresivă antiavort, forțând fetele să se uite la filme cu avorturi, mai scrie publicația locală.