Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat lista cu rata de vaccinare raportată vineri de fiecare școală și grădiniță din Capitală și, potrivit acesteia, în 85% din școli și grădinițe s-au vaccinat 60% din angajați. Există însă școli care au solicitat să funcționeze online, în baza unui articol din ordinul comun care permite școlii să solicite inspectoratului școlar acest lucru, deși îndeplinesc acest criteriu al ratei de vaccinare.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Astfel, 556 din totalul de 649 de unități de învățământ de stat și private au rata de vaccinare de peste 60%. Pe de altă parte, 9 dintre acestea au solicitat, în baza art. 3.2 să funcționeze online.
  • Potrivit ISMB, 551 din 649 de școli și grădinițe vor funcționa fizic. În acest număr intră și școlile speciale, care funcționează față în față indiferent de rata de vaccinare.

Vezi aici lista cu rata de vaccinare din fiecare unitate de învățământ din Capitală

Vezi aici lista celor 98 de școli și grădinițe din București care vor funcționa online în săptămâna 15-19 noiembrie

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Educației Sorin Ion, după centralizarea raportărilor din 36 de județe, în 71% din școli și grădinițe se va merge fizic la ore.

Săptămâna aceasta, prima în care s-a aplicat criteriul ratei de vaccinare a angajaților care să fie minimum 60% pentru ca școala să se desfășoare fizic, 68% din numărul total de unități de învățământ cu personalitate juridică au fost deschise. Raportarea a fost făcută vineri, 5 noiembrie.