Începând de vineri intervine o schimbare în cadrul procesului de raportare a ratei de vaccinare din școli și grădinițe, așa încât să se ia în considerare, spre exemplu, și grădinițele ca unități de sine stătătoare, iar acestea să nu depindă de rata de vaccinare a unității mari la care este arondată, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion.

ȘcoalaFoto: Hotnews

Potrivit acestuia, după centralizarea raportărilor din 36 de județe, în 71% din școli și grădinițe se va merge fizic la ore.

  • „Săptămâna viitoare, cursurile în unităţile de învăţământ preuniversitar se vor desfăşura în aceleaşi condiţii în care au început după vacanţă, cu mici reglaje necesare după prima săptămână şi constatate la nivelul ministerului şi am să dau un singur exemplu.
  • Ştiţi bine că luăm în calcul rata de vaccinare la nivelul unităţii, însă, de săptămâna viitoare, am permis unităţilor şcolare să facă şi separat, pe structuri arondate.
  • Numărul de structuri arondate este aproximativ de trei ori mai mare decât numărul unităţilor de învăţământ cu o personalitate juridică, astfel încât, dacă într-o comună, o grădiniţă, de exemplu, care are trei angajaţi, depăşeşte rata de 60% de vaccinare, ea poate funcţiona, chiar dacă la nivelul întregii unităţi cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit,” a afirmat Sorin Ion, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat a precizat pentru HotNews.ro că nu trebuie să ne așteptăm la diferența mari ca procente.

„Adică nu mai raportăm 7000 de unitati, ci 17.000 de unităti. Mari diferențe (față de săptămâna trecută) nu vor fi procentual. Probabil că procentual tot în jur de 70% va fi, dar mai dăm șansa unor unități mici să functioneze independent de unitatea mamă”, a explicat oficialul, pentru HotNews.ro.

Săptămâna aceasta, prima în care s-a aplicat criteriul ratei de vaccinare a angajaților care să fie minimum 60% pentru ca școala să se desfășoare fizic, 68% din numărul total de unități de învățământ cu personalitate juridică au fost deschise. Raportarea a fost făcută vineri, 5 noiembrie.

Vineri, 12 noiembrie, sunt așteptate noile raportări.