Aproape 68% din școlile din România s-au redeschis luni cu prezență fizică, condiționat de pragul de 60% vaccinare în rândul personalului, conform datelor transmise luni de Ministerul Educației. Peste 32% dintre unitățile de învățământ au început școala online. Județele cu cele mai puține școli deschise cu prezență fizică sunt Covasna și Suceava, codașe la vaccinare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, s-au deschis cu prezență fizică 4.847 de unități de învățământ din România, în timp ce 2.303 fac cursuri online.

Județele cu cele mai puține școli deschise cu prezență fizică sunt Covasna și Suceava, codașe la vaccinare. În Covasna, din 81 de unități de învățământ, doar 15 s-au redeschis cu prezență fizică, iar în Suceava - 59 din 230.

La polul opus se află Ialomița, unde din 96 de școli doar 6 fac cursuri online și Dolj, unde din 229 de școli, doar 27 fac ore online, restul fiind deschise cu prezență fizică.

În București, din 645 de unități de învățământ, 481 fac cursuri cu prezență fizică, iar 164 fac ore online.

​Aproximativ 1,8 milioane de elevi și preșcolari din cei 2,9 milioane au început școala fizic de luni, după vacanța forțată de două săptămâni.