Vacanța forțată de două săptămâni nu va mai fi prelungită, iar de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. O nouă condiție pentru redeschiderea școlilor cu prezență fizică va fi gradul de vaccinare în rândul personalului unităților de învățământ, a anunțat joi seară președintele Klaus Iohannis.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul lui Iohannis:

  • La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar.
  • Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare în rândul personalului școlii.
  • Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine (vineri -n.r.) se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.
  • Însă subliniez încă din această seară: vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Putem să ne uităm în jur, vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă: pandemia nu s-a încheiat. Însă noi avem soluția, ea se numește vaccinare.

Toți copiii de grădiniță și elevii din învățământul de stat au intrat într-o vacanță forțată începând din 25 octombrie. Ministerul Educației va anunța vineri noile condiții în care elevii se vor întoarce la școală de luni, 8 noiembrie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara vinerea trecută la HotNews.ro LIVE că la acel moment erau vaccinați 66,5% din angajații din învățământul preuniversitar - personal didactic, titular, inclusiv nedidactic și didactic auxiliar.