Elevii vor relua cursurile de luni, 8 noiembrie, după vacanța forțată de două săptămâni, însă nu se știe în continuare dacă școlile vor fi redeschise cu prezență fizică sau vor trece în online. Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, luni, că este singura întrebare la care nu are încă răspuns și că se va decide vineri, după ce vor fi consultate autoritățile sanitare. "Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, dacă să spunem în situație de jumătate de țară vom avea o situație cu rata de infectare foarte scăzută, fără cazuri de infectare în școli, să nu poate funcționa cu prezență fizică acele școli", a afirmat Cîmpeanu.

HotNews.roFoto: Hotnews

  • "Două săptămâni de vacanţă a fost maximum care poate fi recuperat. Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. Există un document în care s-au prezentat măsuri propuse spre aprobare.
  • Ministrul Educației va rămâne consecvent principiului potrivit căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică atât timp cât se asigură condițiile de protecție sanitară pentru elevi și profesori. Nu voi abdica de la acest principiu.
  • Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom anunţa cum se vor deschide şcolile", a susținut Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă, subliniind că ipoteza de bază este prezența fizică.

El a vorbit și despre rata de vaccinare în școli, spunând că este posibil ca și acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili dacă școala poate funcționa sau nu cu prezență fizică.

Întrebat dacă pentru redeschiderea școlilor cu prezență fizică va fi luată din nou ca bază de raportare incidența cazurilor COVID, Cîmpeanu a spus că este singura întrebare la care nu poate răspunde și că vineri va fi făcut anunțul.

  • "Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, dacă să spunem în situație de jumătate de țară vom avea o situație cu rata de infectare foarte scăzută, fără cazuri de infectare în școli, să nu poate funcționa cu prezență fizică acele școli", a mai spus ministrul interimar al Educației.