​Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a declarat în cadrul interviurilor HotNews.ro LIVE că în acest moment 70% din angajații din învățământ, atât preuniversitar cât și cel universitar, sunt vaccinați. În același timp, procentul elevilor peste 12 ani care sunt vaccinați este de 25%.

Sorin Cimpeanu, la HotNews LIVEFoto: Hotnews

Ce spune Cîmpeanu despre datele actuale legate de vaccinare:

  • „Astăzi am solicitat tuturor inspectoratelor școlare și scolile sa afișeze pe site-urile proprii proporția angajaților vaccinați. Cu respectarea deplină a GDPR - Raportari numerice și procentuale.
  • Fiecare părinte este îndreptățit să știe care este ponderea angajaților care intră în contact cu elevii.
  • Acum la 40 de zile (de la raportarea din 9 septembrie - n.r.) am finalizat o centralizare și pot sa va spun ca daca in preuniversitar aveam putin peste 155 mii angajati vaccinati, astazi avem aproape 177.000.
  • Deci in ultimele 40 de zile, în preuniversitar 22 mii de angajați s-au vaccinat, altfel spus o medie de 500 persoane pe zi vaccinate angajați in sistemul de invățământ.
  • Raportat la învățământul preuniversitar - personal didactic, titular, inclusiv nedidactic și didactic auxiliar, este un procent de 66,5% (era 58% la ultima raportare). Coroborat cu rata de vaccinare din învățământul universitar, care oricum era mai mare, nu am reușit să centralizăm, dar daca mergem pe 76,5% universitar pot sa va spun ca astăzi rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ este de aproape 70%.
  • Cadre didactice, personal didactic si didactic auxiliar și nedidactic: 66,5%.
  • In rândul elevilor, raportat la numărul elevilor eligibili - peste 12 ani, rata de vaccinare astăzi a depășit 25%. Este vorba de aproape 80 mii elevi din categoria de vârstă 12-15 ani. În urmă cu 15 zile aveam puțin peste 51.000. Iar în rândul 16-19 ani, numărul este de 223.000. În total avem 303.000 elevi vaccinați, astăzi avem peste 25% elevi vaccinați”. a declarat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Ministerului Educației, rata generală de vaccinare a angajaților din aparatul propriu al ministerului este de 66% din totalul celor 444 angajați în aparatul central. Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de peste 93%, potrivit edu.ro.

Ministerul Educației a solicitat astăzi, 29 octombrie, afișarea ponderii personalului propriu vaccinat pe site-urile inspectoratelor școlare județene, pe site-ul fiecărei unități și instituții de învățământ și al fiecărei unități conexe.