Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa a început o anchetă în cazul unei profesoare, fost director de şcoală, care, timp de 3 ani, şi-ar fi însuşit bursele mai multor elevi.

PolitiaFoto: Politia Romana

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Ialomiţa, Ludmila Dascălu, poliţiştii au început cercetări pentru abuz în serviciu şi delapidare în cazul unei femei de 54 de ani, director al unei şcoli profesionale, care şi-ar fi însuşit o parte din banii destinaţi burselor şcolare.

"Din verificări a reieşit că, în perioada 2018-2021, o femeie, în vârstă de 54 de ani, director al unei şcoli profesionale din judeţul Ialomiţa, şi-ar fi însuşit o parte din fondurile alocate pentru bursele şcolare. Prejudiciul este estimat la 22.000 de lei", a declarat reprezentantul IPJ Ialomiţa, conform News.ro.

Este vorba despre fostul director al Şcolii Profesionale Reviga din judeţul Ialomiţa, care şi-ar fi însuşit o parte din sumele ce li se cuveneau elevilor care proveneau din familii cu venituri reduse.

Faptele au fost descoperite de noua directoare a şcolii, care a sesizat Inspectoratul Şcolar, iar instituția a cerut un control la şcoala respectivă. Primele concluzii sunt că fosta directoare şi-ar fi însuşit o parte din sumele pe care în mod normal trebuia să le primească elevii care proveneau din familii cu posibilităţi materiale reduse.

Femeia acuzată că şi-ar fi însuşit banii copiilor continuă să predea, fiind încă angajată a şcolii pe care a condus-o şi de la vârful căreia a comis infracţiunile de care este acum acuzată, scrie News.ro.