Un număr de 55 de candidaţi înscrişi la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de director de şcoală nu vor putea participa la examenul programat vineri, din cauză că sunt fie infectaţi cu SARS-CoV-2, fie contacţi direcţi ai unor pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

„55 dintre ei sunt carantinaţi sau sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Pentru aceştia am organizat o sesiune specială, la două săptămâni după sesiunea din 15 octombrie, vor trebui să prezinte adeverinţă, certificarea faptului că au fost infectaţi sau carantinaţi şi nu s-au putut prezenta”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri, la Digi 24, potrivit News.ro.

Conform ministrului, 9.111 candidaţi s-au înscris pentru cele 8.652 de posturi de directori în unităţile şcolare de stat.

În cadrul concursului, 60% dintre itemi vor verifica abilităţile cognitive şi de leadership, 20% dintre itemi vor verifica abilităţi manageriale, în timp ce restul va verifica modul în care candidaţii cunosc legislaţia şi aplicarea acesteia.

„Vom verifica şi nivelul de înţelegere şi asumare a responsabilităţilor specifice funcţiei de director într-o şcoală din România”, a explicat ministrul.

El a menţionat că interviurile vor avea loc între 15 noiembrie şi 8 decembrie, din comisii făcând parte inclusiv reprezentanţi ai unor camere de comerţ sau din Consiliul Naţional al Rectorilor.