Consiliile de administraţie din patru școli din Timișoara au anunţat că suspendă cursurile faţă în faţă şi trec online, din cauza faptului că temperatura în sălile de curs este de 20 de grade Celsius, a anunțat miercuri șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, potrivit Agerpres.

Sala de clasaFoto: Svetlanaz, Dreamstime.com

Solicitările vor fi transmite astăzi IŞJ care va aproba trecerea activităţii didactice online.

"Este vorba despre 189 de clase cu 4.947 de elevi care suspendă activitatea faţă în faţă din cauza temperaturii scăzute din clase, nu din cauza COVID. Am discutat cu autorităţile publice locale de câteva luni despre problema infrastructurii şcolare. De luni s-au făcut probe către toate punctele termice din oraş, cu furnizare a apei la o temperatură scăzută, pentru că durează încărcarea instalaţiilor. În câteva zile probabil se va regla situaţia. Dacă se vor reglementa problemele, se va reveni la şcoală din acest punct de vedere, nu din cel pandemic", a explicat Marin Popescu.

Potrivit acestuia în mediul rural nu sunt astfel de probleme, întrucât încălzirea se face cu lemne, iar autorităţile şi-au făcut stocul necesar înainte de sezonul rece.