Sorin Cîmpeanu: Controalele în şcoli pentru respectarea regulilor sanitare vor începe de luni

de I.B.     HotNews.ro
Duminică, 3 octombrie 2021, 20:32 Actualitate | Educatie


Sorin Cimpeanu
Foto: Agerpres
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică seară, la Digi24, că acţiunile de control în şcoli privind respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID-19 vor începe de luni, 4 octombrie, potrivit News.

"Am insistat să fie cuprinsă şi în Hotărârea CNSU - intensificarea acţiunilor de control din partea inspectoratelor şcolare judeţene, direcţiilor de sănătate publică şi a tuturor instituţiilor abilitate. Acest lucru de intensificare a acţiunilor de control în vederea verificării respectării riguroase a normelor face parte şi din ordinul comun de ministru. Trebuie intensificate aceste controale. (...) Inspectoratele şcolare judeţene, conducerile şcolilor, direcţiile de sănătate publică şi chiar instituţii în Ministerul de Interne. Cei care au aceste controale în responsabilitate ştiu să le facă şi noi vom insista să le facă, iar noi vom verifica în ce măsură se fac aceste controale. Ar trebui să înceapă de mâine evident şi vor începe de mâine. (...) Vom intensifica acţiunile de verificare în toate şcolile din România", a afirmat ministrul Educaţiei duminică seara, la postul Digi 24.

El a fost întrebat care este pragul de incidenţă a COVID-19 până la care şcolile vor rămâne deschise. "Ordinele de carantinare prin care localităţile intră în carantină vor prevedea în ce măsură activităţile pot să se mai desfăşoare sau nu în carantină. Cele mai mult dintre activităţi nu se vor mai putea desfăşura în carantină, însă aceste lucruri vor fi precizate de către ordinele de carantinare care sunt emise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă", a răspuns Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Cîmpeanu a reluat apelul către părinţi să nu îşi trimită copiii la şcoală dacă au cele mai mici simptome specifice noului coronavirus.

Cîmpeanu a spus că testele non invazive vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC).

"Este extrem de important ca aceste teste să fie administrabile de către personal fără competenţe medicale. Ele pot fi şi auto-administrate de către elevi, chiar elevi cu vârstă mică am văzut foarte bine în multe state europene. (...) Testele non invazive vor fi asigurate prin ONAC de la bugetul de stat", a mai precizat ministrul Educaţiei.

Ministerul Educaiei a publicat, vineri, instrucţiuni conform cărora fiecare inspectorat şcolar va crea o secţiune dedicată pe site-ul propriu pe care va publica zilnic lista unităţilor de învăţământ cu precizarea claselor cu activitate online şi va intensifica acţiunile de control privind respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID-19, împreună cu instituţiile abilitate, potrivit unor instrucţiuni ale Ministerului Educaţiei.

Totodată, inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ trebuie să sprijine testarea rapidă antigen non-invazivă efectuată din probă de salivă a elevilor şi preşcolarilor, personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, în scopul monitorizării permanente şi eficiente a riscului epidemiologic.

"Inspectoratele şcolare intensifică acţiunile de control în vederea respectării tuturor regulilor de protecţie sanitară în şcoli, împreună cu instituţiile abilitate în acest sens. Inspectoratele şcolare şi unităţile de învăţământ vor sprijini acţiunile de testare, conform art. 2 alineatul (1) din HNCSU nr. 76 /30.09.2021, care prevede testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din probă de salivă, pentru elevi şi preşcolari, personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, în scopul monitorizării permanente şi eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora", a transmis Ministerul Educaţiei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7641 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  De marti (Duminică, 3 octombrie 2021, 23:11)

  Luke_2002 [utilizator]

  va fi istorie, alaturi de supercatzu.
  • +2 (2 voturi)    
   controale (Luni, 4 octombrie 2021, 9:17)

   naenae [utilizator] i-a raspuns lui Luke_2002

   ...din alea ca la noi, sau controale pe bune, Dl. Campeanu?
 • 0 (2 voturi)    
  De ce te-ai facut dascal ... (Luni, 4 octombrie 2021, 7:21)

  vladulu [utilizator]

  ... daca adevarata ta menire este aceea e militian, toarsu Cîmpi? Mai stiu eu din astia si pe la case mai mici, carora le-ar sta mai bine in Militie decat la catedra, ca oricum nu se pot debarasa de adevarata lor vocatie.
 • +1 (1 vot)    
  sa mergeti (Luni, 4 octombrie 2021, 9:53)

  martel55 [utilizator]

  si la 280 in Bucuresti, ca se plang singuri pe la colturi ca nu au personal suficient sa resxpecte normele sanitare, alea minime, impuse
 • +1 (1 vot)    
  Si pe profu de fizica (Luni, 4 octombrie 2021, 10:33)

  vladulu [utilizator]

  Da si sa-l verificati pe ala, marea scula de fizica de la presedintie, care pozeaza peste tot fara masca, de parc-ar fi deasupra tuturor legilor nationale si internationale. Ca e prof si el si se supune minsterului prabusirii educatiei in ultima provincie romana.
 • 0 (0 voturi)    
  se muta toate scolile online (Luni, 4 octombrie 2021, 10:33)

  catelu [utilizator]

  Deci toate scolile unde copiii nu sunt distantati la minim 1m sau nu isi schimba masca la maxim 3 ore vor trece online.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by