​Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat că 65% dintre studenţii instituţiei de învăţământ sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, din informațiile pe care le are. Surse din rândul organizațiilor studențești au precizat pentru HotNews.ro că, potrivit estimărilor neoficiale, peste 50% dintre studenți sunt vaccinați.

Universitatea PolitehnicaFoto: Hotnews

"Din informaţiile pe care le avem în acest moment de la studenţi, de la asociaţiile studenţeşti - 65% dintre studenţi sunt deja vaccinaţi şi 15% dintre ei doresc să se vaccineze", a precizat miercuri rectorul, pentru Agerpres.

El şi-a manifestat speranţa ca în această săptămână să se deschidă un centru de vaccinare în Complexul Studenţesc Regie.

"Ne dorim să deschidem centrul de vaccinare, sper să reuşim în această săptămână, astfel încât toţi studenţii care vin la universitate să poată se vaccineze, dacă încă nu au făcut-o, chiar în campusul universităţii. Centrul de vaccinare va fi în Regie. Nu este un centru destinat exclusiv Politehnicii", a declarat Costoiu.

Peste jumătate dintre studenți, vaccinați

Estimările neoficiale are organizațiilor studențești arată că puțin peste jumătate dintre studenți sunt vaccinați. Nu toate facultățile din cadrul universităților au făcut însă interogări în acest sens, astfel că nu există raportări clare în această privință.