Universitatea din Bucureşti informează joi că, în contextul pandemiei de Covid-19, modalitatea de desfăşurare a cursurilor va fi stabilită de Consiliile celor 19 facultăţi.

Universitatea BucurestiFoto: Agerpres

Senatul UB a aprobat în şedinţa de miercuri un set de măsuri cu privire la debutul şi organizarea activităţilor didactice în anul universitar 2021 - 2022 în contextul pandemiei de COVID-19, măsuri menite să asigure o educaţie de înaltă calitate şi accesul echitabil la actul educaţional, protejând, în acelaşi timp, sănătatea tuturor membrilor comunităţii academice, precizează un comunicat transmis de Universitatea Bucureşti și citat de Agerpres.

Potrivit măsurilor adoptate, modalitatea de începere şi organizare a anului universitar 2021 - 2022 va fi decisă la nivelul Consiliilor celor 19 facultăţi, decizii care vor avea în vedere atât specificul educaţional şi de cercetare propriu, cât şi reglementările naţionale şi condiţiile generate de contextul pandemic.

Pe de altă parte, setul de măsuri aprobat de Senatul UB prevede ca facultăţile să desfăşoare activităţi în sistem mixt/hibrid, atât cu participare fizică, cât şi cu prezenţă online.

Conform comunicatului, se recomandă desfăşurarea în sistem fizic a cursurilor şi a activităţilor de seminar, laboratoare, lucrări practice etc. la care participă mai puţin de 50 de studenţi, în timp ce cursurile/activităţile didactice şi de cercetare la care participă mai mult de 50 de studenţi să se desfăşoare online.

În pregătirea orarului şi în desfăşurarea activităţilor teoretice şi practice, Senatul Universităţii din Bucureşti recomandă demararea cu prioritate a activităţilor practice la începutul semestrului, conform unui orar întocmit corespunzător, care să asigure respectarea tuturor măsurilor de prevenţie, reducerea interacţiunii între studenţi din grupe diferite de studii (de exemplu, prin practicarea unui orar modular), evitarea formării de grupuri sau aglomerări de persoane în timpul activităţilor didactice sau al pauzelor, precum şi utilizarea platformelor de e-learning pentru facilitarea accesului studenţilor la materialele de la curs şi lucrări practice/seminare.

„Odată cu debutul anului universitar 2021 - 2022, cantina "Mihail Kogălniceanu" a Universităţii din Bucureşti va fi redeschisă, studenţii beneficiind de serviciile acesteia în regim take-away atunci când este depăşit numărul maxim de persoane aflate în interior, în conformitate cu normele legale. Pe de altă parte, studenţii care beneficiază de loc de cazare într-unul dintre căminele UB vor fi cazaţi separat, pe camere şi etaje, în funcţie de situaţia individuală a vaccinării împotriva Covid-19”, se mai arată în comunicatul citat.