​Grădinița pe care primarul sectorului 4 Daniel Băluță a inaugurat-o cu ocazia începerii anului școlar, alături de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, nu este funcțională, așteptând avizele necesare pentru deschidere, relatează Buletin de București.

Daniel Baluta la scoala 190, alaturi de David Popovici si Sorin CimpeanuFoto: Facebook - Daniel Baluta

Directoarea Școlii nr. 190, Diana Niculescu, a declarat pentru buletin.de că, de fapt, clădirea nu a fost inaugurată pentru a putea fi folosită de copii, ci doar s-a încheiat recepția lucrărilor. Grădinița cea nouă nu a fost deschisă deoarece nu deține toate avizele, susține ea, însă în maxim trei săptămâni va fi dată în folosință.

„S-au încheiat lucrările, urmează să se dea avizele ceea ce probabil va dura încă vreo două-trei săptămâni, după care copiii vor veni în această unitate, în acest spațiu. Copiii noștri funcționează de trei ani într-o altă locație”, a declarat aceasta, potrivit buletin.de.

Cu ocazia începerii noului an școlar, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au vizitat Școala Gimnazială și Grădinița nr. 190. Edilul a anunțat pe Facebook că a dat în folosință grădinița nou construită și că pune „la dispoziția copiilor toate facilitățile necesare pentru a face performanță.”

„Școala Gimnazială nr. 190. O grădiniță nou-nouță, pe care tocmai am dat-o în folosință astăzi, școală modernizată și autorizată ISU, terenuri de sport, pistă de atletism și nu în ultimul rând, un bazin de înot semiolimpic, singurul din București omologat.

Dovedim în acest fel că se poate să punem la dispoziția copiilor toate facilitățile necesare pentru a face performanță. Atât educațională, cât și sportivă, așa cum a punctat și fenomenul înotului mondial, campionul David Popovici, care împreună cu domnul ministru Sorin Cimpeanu, a vizitat acest complex educațional-sportiv. Evident ca vom continua astfel de investiții, mai ales după ce vom avea aprobat PNRR-ul la nivel național,” afirma atunci primarul, într-o postare pe Facebook.