Toți elevii care învață în corpul A al Școlii 75 „Leonardo da Vinci” din Sectorul 3 al Capitalei fac orele online timp de 14 zile, începând de miercuri, după confirmarea unui caz de Covid-19 la o femeie de serviciu.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Scoala a intrat în oline după ce o femeie de serviciu a fost depistată pozitiv cu Covid, decizia a fost luată de DSP și ISMB. DSP a stabilit mai mulți contacți direcți”, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanți ai primăriei Sector 3.

Hotnews.ro a încercat să discute cu directoarea școlii, dar aceasta nu a fost disponibilă.

UPDATE 2 Orele se vor relua cu prezență fizică vineri, a anunțat miercuri seară Inspectoratul Școlar al Municipiului București într-un comunicat.

  • „În urma informării Inspectoratului Școlar al Municipiului București, astăzi, 15 septembrie 2021, s-a identificat soluția delegării atribuțiilor a două îngrijitoare, începând cu 16 septembrie 2021.
  • Activitatea cu prezență fizică în Școala Gimnazială Leonardo de Vinci se va relua începând cu 17 septembrie 2021, după ce, în cursul zilei de mâine, 16 septembrie, se vor efectua activități de curățare a spațiului, în urma nebulizării.”

UPDATE Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat jurnaliștilor că se încearcă revenirea fizică vineri sau luni la școală. Potrivit acestuia, în școală s-a făcut nebulizare și urmează dezinfectarea întregului cord de clădire.

Prin decizia Consiliului de Administrație al școlii, clasele dintr-un corp de clădire al Școlii 75 trec în online, a precizat și ministrul Educației pentru jurnaliști. Este vorba de 47 de clase din totalul de 57 - 25 primar și 22 gimnaziu. În total, 1307 elevi vor învăța online.

Este vorba de o singură îngrijitoare infectată, care însă a intrat în contact cu alte 3, astfel că nu are cine să asigure măsurile de curățenie/dezinfectie. Azi s-a făcut nebulizare, iar mâine se face dezinfectare în tot corpul de cladire, a adăugat Cîmpeanu.

Acesta a adăugat însă că se încearcă revenirea fizică de vineri sau de luni.

Ce prevede ordinul comun

La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ.

Măsura suspendării este dispusă prin hotărârea comitetului județean pentru situații de urgență/al municipiului București, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.