Senatul a adoptat, marţi, în unanimitate, în calitate de cameră decizională potrivit căreia elevii din învăţământul primar vor putea beneficia de transport specializat de la și până la școală, cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale, transmite Agerpres.

Elevi la o scoala din sat din RomaniaFoto: World Vision Romania

"În municipii şi oraşe, elevii din învăţământul primar care frecventează cursurile unei unităţi de învăţământ de stat, particulare sau confesionale autorizate/ acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse şcolare, pentru transportul de la/ până la unitatea de învăţământ. Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unităţile administrativ-teritoriale”, prevede propunerea legislativă în forma adoptată de Camera Deputaţilor, însuşită, marţi, şi de plenul Senatului.

Prevederile vor intra în vigoare începând cu prima zi a anului şcolar 2022 - 2023.

Propunerea legislativă de completare a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 a fost iniţiată de deputatul liberal Robert Sighiartău. Aceasta va merge la promulgare.