"Miza noastră în Educație nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum. Miza noastră strategică este de a face altfel altceva, adică școală de secol 21, pentru Romania de secol 21, așa cum dați startul azi, aici, la Colegiul Gheorghe Lazăr din București.", a declarat luni premierul Florin Cîțu, la deschiderea anului școlar.

Florin Citu la liceul Gheorghe LazarFoto: Guvern

Cîțu a spus că a ales să vină la acest liceu pentru că este primul din Capitală care va implementa un proiect pilot pe coordonatele programului România Educată, program ce va fi adoptat de Guvern în această săptămână.

Premierul a spus că a ales să vină la acest Colegiu deoarece, 'dincolo de performanțele elevilor, liceul este primul din Capitală care își asumă de azi startul unei reforme profunde - implementarea un program pilot care inseamna un model curricular de sec 21, bazat pe coordonatele definite în proiectul România Educată.

"Pilotarea va fi monitorizata continuu de Ministerul Educației, iar modelele de succes vor fi propuse spre scalare la nivel național. (..) Nu ne oprim aici. În urmatorii ani prin PNRR, poate ati auzit de Programul Național de Redresare și Reziliență, este prevazută finanțarea a 60 de școli pilot.", a spus Cîțu.

Premierul a mai anunțat că săptămâna aceasta se va adopta în Guvern programul România Educată, proiect care reprezinta viziunea de țară în Educație în perspectiva anului 2030.