A fost depășit pragul de 15% elevi vaccinați, a anunțat vineri seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că raportările arată că una din trei persoane vaccinate cu serul Pfizer în România este elev.

Sorin CîmpeanuFoto: Captura Facebook

„Astăzi, conform ultimelor raportări, am depășit pragul de 15% elevi vaccinați. Este un progres important de 4500 elevi vaccinați în ultimele 5 zile. Dunt mai mult de 2500 de elevi din categoria 16-19 și 2000 din 12-15 ani. O concluzie interesantă este următoarea - una din trei persoane vaccinate la nivel național cu vaccinul Pfizer este elev”, a afirmat Cîmpeanu.

În ceea ce privește raportările privind numărul profesorilor vaccinați, ministrul a admis că progresul este foarte mic, de la raportările din mai până la cele din septembrie doar puține peste 8000 de angajați din învățământ s-au vaccinat.

„Avem peste 193 mii de persoane, progresul este foarte mic pentru că puțin peste 8000 de persoane s-au vaccinat pe perioada de vară. Progresul este foarte mc. În același timp însă, 61% este mai mult decât dublul mediei naționale. În ultimele 10 zile am avut 9000 de elevi vaccinați. Mai mulți decât cadre didactice pe parcursul a trei luni”, a precizat Cîmpeanu.

Câți profesori s-au vaccinat

Ministerul Educației a făcut joi publice rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar (de stat) și din sistemul de învățământ superior (de stat și privat).

Astfel, din totalul de 317.531 angajați ai sistemului național de învățământ s-au vaccinat 193.430 de persoane, reprezentând o rată generală de vaccinare de 61%.

Față de ultima raportare se înregistrează un plus de 8257 de persoane vaccinate în sistemul național de învățământ.