Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că directorii de școală vor avea sarcina să ofere posibilitatea părinților să urmărească festivitatea de deschidere a școlii și online.

Elevi revenind la cursuri la Scoala 190 din BucurestiFoto: Agerpres

Oficialul a amintit că, potrivit ordinului comun care reglementează deschiderea și funcționarea școlilor din 13 septembrie, în condiții de pandemie, festivitățile pot avea loc doar dacă durează maxim o ora și jumătate și exclusiv afară, cu masca obligatorie.

„Ordinul de ministru precizează foarte clar că sunt deschise aceste ceremonii de început de an școlar cu următoarele condiții: să se desfășoare numai în exterior, să fie obligatorie masca de protecție și să aibă o durată limitată la oră și jumătate”, a spus ministrul în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România.

Într-o intervenție, medicul pediatru Mihai Craiu, invitat la dezbatere, a menționat că părinții îngrijorați sau cu probleme de sănătate în familie ar putea sta acasă să urmărească aceste serbări online.

„Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online tocmai pentru a diminua aceste aglomerări de persoane”, a adăugat Cîmpeanu.

Citește mai multe: DOCUMENT Toate regulile după care începe noul an școlar: Masca, obligatorie în școală, nu și în curte. Masca nu e obligatorie la orele de sport, dar acestea sunt permise în interior doar până la o rată de infectare de 2 la mie