Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi va organiza în această lună, în premieră, admitere la specializarea Cosmetică medicală şi tehnologia produsului farmaceutic, conducerea instituţiei motivând că există un interes tot mai mare în România pentru produse cosmetice de calitate, relatează News.ro.

Cosmetica medicalaFoto: pixahive.com

Admiterea va consta într-un test grilă care va fi susţinut în 17 septembrie.

Înscrierea candidaţilor are loc în perioada 6-15 septembrie. Au fost scoase la concurs 10 locuri fără taxă şi 30 cu taxă.

Candidaţii pot opta pentru una dintre cele două discipline de concurs: Chimie organică sau Biologie clasa a XI-a (Anatomia şi fiziologia omului). Durata studiilor este de trei ani.

„În ultimii ani, în România s-a înregistrat un interes din ce în ce mai mare pentru produse cosmetice în general, pentru produse şi servicii cosmetice de calitate, ceea ce este un argument în plus pentru înfiinţarea acestui program în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie «Grigore T. Popa» din Iaşi, la Facultatea de Farmacie”, a declarat, miercuri, Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Potrivit conducerii UMF Iaşi, noul program de cosmetică se adresează absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat, dar şi absolvenţilor de studii universitare care doresc să se formeze "într-un domeniu care a suscitat interesul din cele mai vechi timpuri, şi anume cel al sănătăţii şi înfrumuseţării”.

Prin parcurgerea curriculei universitare, absolvenţii vor dobândi cunoştinţe teoretice şi abilităţi practice din domeniul ştiinţelor fundamentale (chimie, biologie, anatomie, fiziologie), medicale (histologie, histopatologie, dermatologie, microbiologie), produselor cosmetice şi dermatocosmetice, tehnicilor dermatocosmetice, de îngrijire corporală şi înfrumuseţare, precum şi din domeniul siguranţei aplicării tratamentelor şi procedurilor cosmetice.

„Acest nou program de studii - Cosmetica medicală şi tehnologia produsului cosmetic - vine în întâmpinarea interesului tinerilor de a deveni specialişti într-un domeniu extrem de atractiv, care a înregistrat o dezvoltare accelerată în ultimii ani, dar şi a agenţilor economici, care sunt implicaţi în dezvoltarea de produse cosmetice, dermatocosmetice sau în domeniul serviciilor de îngrijire corporală şi înfrumuseţare. Absolvenţii acestui program de studii vor avea multiple oportunităţi de carieră, atât în ţară, cât şi în străinătate, şi anume: saloane şi cabinete de cosmetică, centre de înfrumuseţare, centre dermatocosmetice, companii şi laboratoare producătoare de produse cosmetice şi de îngrijire personală, laboratoare de cercetare-dezvoltare în domeniul cosmetic, consultant cosmetic în unităţi farmaceutice”, a precizat Lenuţa Profire, decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF Iaşi.