​O profesoară din Botoşani este acuzată de tentativă de fraudă la examenul de Bacalaureat, după ce la proba de miercuri a fotografiat, cu telefonul, subiectele la biologie şi le-a trimis spre rezolvare unui alt cadru didactic, transmite Agerpres.

Foto:

Gestul profesoarei a fost sesizat Comisiei judeţene de organizare a examenului de Bacalaureat de către colegul supraveghetor al acesteia.

"Comisia Centrului de examen de la Colegiul „Gheorghe Asachi” a sesizat Comisia Judeţeană cu privire la faptul că un profesor asistent ar fi fotografiat subiectul primit la biologie. S-a deplasat Comisia Judeţeană la centrul de examen respectiv şi s-a constatat că doamna a încercat, după declaraţiile făcute de aceasta, să ajute un candidat. A trimis subiectul în altă parte pentru rezolvare, însă şi-a dat seama că ştie Comisia de examen şi nu a apucat să transmită rezolvarea în altă parte. A rămas la stadiul de tentativă", a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Paul Octav

Membrii Comisiei judeţene de organizare a examenului de Bacalaureat au decis eliminarea din examen a profesoarei respective, ea urmând să fie cercetată disciplinar pentru fapta sa.