Universitatea din București: Aproape 39.000 de înscriși, cel mai mare număr din ultimii 12 ani / Unde este cea mai mare concurență

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 4 august 2021, 14:58 Actualitate | Educatie


Universitatea Bucuresti
Foto: Facebook
Aproape 39.000 de înscrieri au fost înregistrate la studii de licență la cele 19 facultăți ale Universității București, acesta fiind cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 12 ani, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Comparativ cu anul 2020, când Universitatea din București a înregistrat 33.917 înscrieri la programele de studii universitare de licență, în 2021 datele generale arată un număr de 38.806 candidaturi depuse pentru cele 97 de programe de licență oferite de facultățile Universității din București.

Pentru anul universitar 2021-2022, Universitatea din București a scos la concurs, în sesiunea iulie 2021 a admiterii la licență, un număr de 4.515 locuri bugetate.

Aproape 9 candidați/ loc bugetat - peste 18 candidați pe loc la FizicăCifrele arată că s-a înregistrat o concurență de aproape 9 candidați pe loc bugetat – mai exact, 8,59 – la nivelul întregii universități. Concurență acerbă pentru locurile bugetate s-a înregistrat la următoarele facultăți:

- peste 17 candidați pe loc la Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Administrație și Afaceri
- peste 10 candidați pe loc la Facultatea de Litere
- peste 9 candidați pe loc la Facultatea de Psihologie și Științele Educației și la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială,
- aproape 8 candidați pe loc la Facultatea de Biologie
- peste 6 candidați pe loc la Facultățile de Istorie și Jurnalism și Științele Comunicării.

În plus, la sesiunea de admitere din iulie 2021, 273 elevi olimpici au ales Universitatea din București pentru continuarea studiilor și formarea lor academică. Dintre aceștia, 193 au optat pentru Facultatea de Matematică și Informatică, 30 pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, 27 pentru Facultatea de Fizică, câte 7 pentru Facultatea de Istorie și Facultatea de Științe Politice, 4 pentru Facultatea de Chimie, 2 pentru Facultatea de Biologie și câte unul pentru Facultățile de Drept, Filosofie și Psihologie și Științele Educației.

Având în vedere situația actuală generată de pandemie, admiterea 2021 la programele de studii ale celor 19 facultăți ale UB a fost adaptată. Majoritatea facultăților a oferit viitorilor studenți și masteranzi un proces online de înscriere și de admitere.

Admitere la facultate 2021 Universitatea din București


Pentru sesiunea iulie 2021 a admiterii la Universitatea din București, în ceea ce privește studiile universitare de licență se pot distinge cinci forme de admitere:

• Admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat în cazul: Facultății de Administrație și Afaceri, al Facultății de Biologie, al Facultății de Chimie, al Facultății de Fizică, al Facultății de Geologie și Geofizică, al Facultății de Litere, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum și al Facultății de Psihologie și Științele Educației;

• Admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional în cazul Facultății de Filosofie, al Facultății de Geografie, al Facultății de Istorie, al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, al Facultății de Științe Politice, precum și al Facultății de Teologie Baptistă;

• Admitere pe baza unei formule mixte în cazul Facultății de Administrație și Afaceri (Business Administration), al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), al Facultății de Matematică și Informatică, precum și al Facultății de Teologie Romano-Catolică;

• Admitere pe baza unui interviu motivațional în cazul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”;

• Admitere pe bază de examen în cazul Facultății de Drept.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11113 vizualizari

 • -1 (5 voturi)    
  Cea mai cautata facultate este cea (Miercuri, 4 august 2021, 15:58)

  bancher [utilizator]

  de Matematica si informatica, care are 17 candidati pe un loc si a devenit chiar mai cautata decat Fac de Automatica de la Politehnica.
  Restul sunt abureli, nu inteleg ce e atata bataie la Filologie, din moment ce absolventii nu isi gasesc de lucru dupa aceea (doar cei care accepta sa mearga in invatamant).
  La fel si cei cu Istorie si jurnalism..


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by