Aproape 39.000 de înscrieri au fost înregistrate la studii de licență la cele 19 facultăți ale Universității București, acesta fiind cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 12 ani, anunță instituția într-un comunicat de presă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comparativ cu anul 2020, când Universitatea din București a înregistrat 33.917 înscrieri la programele de studii universitare de licență, în 2021 datele generale arată un număr de 38.806 candidaturi depuse pentru cele 97 de programe de licență oferite de facultățile Universității din București.

Pentru anul universitar 2021-2022, Universitatea din București a scos la concurs, în sesiunea iulie 2021 a admiterii la licență, un număr de 4.515 locuri bugetate.

Aproape 9 candidați/ loc bugetat - peste 18 candidați pe loc la Fizică

Cifrele arată că s-a înregistrat o concurență de aproape 9 candidați pe loc bugetat – mai exact, 8,59 – la nivelul întregii universități. Concurență acerbă pentru locurile bugetate s-a înregistrat la următoarele facultăți:

- peste 17 candidați pe loc la Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Administrație și Afaceri

- peste 10 candidați pe loc la Facultatea de Litere

- peste 9 candidați pe loc la Facultatea de Psihologie și Științele Educației și la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială,

- aproape 8 candidați pe loc la Facultatea de Biologie

- peste 6 candidați pe loc la Facultățile de Istorie și Jurnalism și Științele Comunicării.

În plus, la sesiunea de admitere din iulie 2021, 273 elevi olimpici au ales Universitatea din București pentru continuarea studiilor și formarea lor academică. Dintre aceștia, 193 au optat pentru Facultatea de Matematică și Informatică, 30 pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, 27 pentru Facultatea de Fizică, câte 7 pentru Facultatea de Istorie și Facultatea de Științe Politice, 4 pentru Facultatea de Chimie, 2 pentru Facultatea de Biologie și câte unul pentru Facultățile de Drept, Filosofie și Psihologie și Științele Educației.

Având în vedere situația actuală generată de pandemie, admiterea 2021 la programele de studii ale celor 19 facultăți ale UB a fost adaptată. Majoritatea facultăților a oferit viitorilor studenți și masteranzi un proces online de înscriere și de admitere.

Admitere la facultate 2021 Universitatea din București

Pentru sesiunea iulie 2021 a admiterii la Universitatea din București, în ceea ce privește studiile universitare de licență se pot distinge cinci forme de admitere:

• Admitere pe baza mediei/ a notelor de la bacalaureat în cazul: Facultății de Administrație și Afaceri, al Facultății de Biologie, al Facultății de Chimie, al Facultății de Fizică, al Facultății de Geologie și Geofizică, al Facultății de Litere, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum și al Facultății de Psihologie și Științele Educației;

• Admitere pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional în cazul Facultății de Filosofie, al Facultății de Geografie, al Facultății de Istorie, al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, al Facultății de Științe Politice, precum și al Facultății de Teologie Baptistă;

• Admitere pe baza unei formule mixte în cazul Facultății de Administrație și Afaceri (Business Administration), al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), al Facultății de Matematică și Informatică, precum și al Facultății de Teologie Romano-Catolică;

• Admitere pe baza unui interviu motivațional în cazul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”;

• Admitere pe bază de examen în cazul Facultății de Drept.

Informații detaliate despre modalitățile de admitere la studiile de licență ale celor 19 facultăți pot fi consultate aici.