Saga de la Colegiul ”Gheorghe Şincai” din Capitală. Conducerea liceului, notificată de Primăria Sectorului 4 să înceapă lucrările de consolidare a clădirii / Trei variante de mutare a elevilor pentru următorul an școlar

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 21 iulie 2021, 8:47 Actualitate | Educatie


Protest la Colegiul Sincai
Foto: Hotnews
Conducerea Colegiului ”Gheorghe Şincai” din Capitală a fost notificată marţi de Primăria Sectorului 4 să predea amplasamentul pentru începerea lucrărilor de consolidare a clădirii. Pentru următorul an şcolar, sunt trei variante de relocare a elevilor la unităţi de învăţământ din sector, despre care Primăria afirmă că sunt renovate şi respectă condiţiile de siguranţă. Reamintim că elevii, părinţii şi profesorii de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” au protestat în repetate rânduri anul acesta faţă de intenţia Primăriei sector 4 de a reloca elevii, în vederea consolidării clădirii Colegiului. De asemenea, a existat şi o acţiune în instanţă, în urma căreia, în 18 martie, Tribunal Bucureşti a respins definitiv cererea formulată de Primăria Sectorului 4 privind evacuarea imobilului, prin ordonanţă preşedinţială.
 • ”În considerarea stringentei necesităţi de demarare a lucrărilor de consolidare şi de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu la clădirea Colegiului Naţional ”Gheorghe Şincai” situată în Bucureşti, Calea Şerban Vodă, nr.167, sector 4, formulăm prezenta notificare prin intermediul căreia vă solicităm ca în termen de 3 zile calendaristice, respectiv până vineri 23 iulie 2021, ora 12:00, să dispuneţi cu privire la predarea prin proces verbal de predare- primire, a amplasamentului unităţii de învăţământ pe care o conduceţi", arată Primăria Sectorului 4 în notificarea trimisă Colegiului ”Gheorghe Şincai”, conform News.ro.
 • Notificarea transmisă colegiului poate fi consultată AICI.

Conform primăriei, ”pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului educaţional, în anul şcolar care urmează, precum şi pe întreaga durată a executării lucrărilor”, sunt trei variante de relocare a elevilor:
 • Liceul Tehnologic Dacia,
 • Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia,
 • Şcoala gimnazială ”Ienăchiţă Văcărescu”,
Primăria spune că toate clădirile sunt recent renovate şi respectă condiţiile de siguranţă.

Elevii, părinţii şi profesorii de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” au protestat, în repetate rânduri anul acesta, faţă de intenţia Primăriei sector 4 de a reloca elevii, în vederea modernizării clădirii Colegiului. De asemenea, a existat şi o acţiune în instanţă, în urma căreia, în 18 martie, Tribunal Bucureşti a respins definitiv cererea formulată de Primăria Sectorului 4 privind evacuarea, prin ordonanţă preşedinţială, a Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai", pentru a începe lucrări de consolidare a imobilului. Primăria dorea evacuarea de urgenţă a clădirii.

În 16 februarie, Inspectoratul Şcolar Bucureşti şi Primăria Sectorului 4 au semnat un acord prin care primăria îşi asuma în mod explicit obligaţia de a nu perturba în niciun fel procesul didactic aferent semestrului al II-lea în Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai”. De asemenea, autorităţile s-au angajat să prezinte mai multe variante de relocare a unităţii de învăţământ pe durata lucrărilor care, programate pe durata a 22 de luni.

Potrivit documentului, până la data de 1 august 2021, Primăria Sectorului 4 a Municipiului Bucureşti urma să prezinte mai multe variante conforme intereselor educaţiei pentru relocarea activităţilor didactice desfăşurate în Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, pe perioada execuţiei lucrărilor, prevăzute cu o durată de 22 de luni.

„Varianta optimă va fi adoptată prin consens, numai cu acordul tuturor părţilor semnatare, inclusiv prin consultarea elevilor şi părinţilor”, a transmis atunci Ministerul Educaţiei. De asemenea, în organizarea procesului de predare, Primăria Sectorului 4 va sprijini Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” în vederea garantării conservării în cele mai bune condiţii a arhivei şi a elementelor de patrimoniu. După finalizarea si recepţionarea lucrărilor de construcţii, Primăria Sectorului 4 îşi asumă obligaţia de a preda clădirea identificată către Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai”.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9249 vizualizari

 • +2 (4 voturi)    
  Trebuie Luate Niste Shpagi (Miercuri, 21 iulie 2021, 8:51)

  un domn [utilizator]

  Asta i treaba
 • +2 (4 voturi)    
  Domnul primar (PSD) Baluta (Miercuri, 21 iulie 2021, 9:07)

  Harald2 [utilizator]

  continua sa insiste in demersurile sale, cu oarecare sprijin (deloc surprinzator) din partea domnului ministru Cimpeanu.

  Vazand ce idei fantastice a mai avut domnul Baluta (de ex. pasarela pietonala din aceeasi intersectie) si cladirea monstruoasa de sticla din spatele colegiului "Gheorghe Sincai" care strica peisajul (oare cum a obtinut certificatul de urbanism?), ca sa nu mai mentionam betonarile de spatii verzi pentru realizarea parcarilor, perspectiva ar fi destul de sumbra pentru cladirea colegiului.

  Pentru cei ce nu stiu, o consolidare a cladirii s-a mai desfasurat pe la mijlocul anilor '90 si atunci nu a fost nevoie de mutarea elevilor si cadrelor didactice - pur si simplu ariile respective erau delimitate. De ce e nevoie de o noua consolidare si de indepartarea in totalitate a elevilor si profesorilor?

  Exista autoritati in Romania care sa ancheteze asemenea lucruri?
 • -2 (2 voturi)    
  Sincai (Miercuri, 21 iulie 2021, 12:05)

  Sonics [utilizator]

  Mai bine sa repare. Daca elevii vor sa invete pot invata oriunde. Sa protesteze lumea pentru faptul ca nu se maresc alocatiile, nu ca le renoveaza scoala.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by