Două asociații de elevi au depus marți o plângere penală împotriva ministrului Educației, pe care îl acuză că nu a publicat normele metodologice de aplicare pentru ordonanța de urgență privind decontarea transportului. Sorin Cîmpeanu a făcut turul televiziunilor pentru a reacționa și i-a ironizat pe elevi: "În vacanță, pe vremea mea, elevii nu mergeau la școală, deci nu făceau naveta la școală. Deci, îmi rămâne să-mi cer scuze și acelor elevi care neștiind că sunt în vacanță au dorit să meargă la școală și n-au putut să deconteze naveta pentru a merge la școală din cauza acestei întârzieri".

Sorin CimpeanuFoto: Agerpres

Asociațiile de elevi au depus o plângere penală la Parchetul General pe numele ministrului Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu, pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021. "Deși acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, nu și-a respectat atribuțiile", au transmis reprezentanții asociației elevilor din București și Ilfov.

Sorin Cîmpeanu a reacționat la mai multe posturi de televiziune, spunând că metodologia privind decontarea transportului pentru elevi va fi publicată marți, cu o zi întârziere.

Cîmpeanu i-a ironizat pe elevi spunând că le cere scuze celor care, neștiind că sunt în vacanţă, au vrut să meargă la şcoală și nu-au putut deconta naveta.

"Elevii sunt în vacanță. În vacanță, pe vremea mea, elevii nu mergeau la școală, deci nu făceau naveta la școală. Deci, îmi rămâne să-mi cer scuze și acelor elevi care neștiind că sunt în vacanță au dorit să meargă la școală și n-au putut să deconteze naveta pentru a merge la școală din cauza acestei întârzieri", a spus ministrul Educației, la Digi24.

"Dreptul de a demola este un drept important. Îl susțin. Aș ruga, însă, elevii, că după ce termină de demolat ce și-au propus să demoleze, dacă vor, să vină alături de Ministerul Educației și să facem și ceva construcție în educație. Sigur, asta dacă nu cumva au prea multe teme de vacanță", a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Guvernul a adoptat în 16 iunie ordonanța de urgență care prevede decontarea transportului elevilor între ​localitatea de domiciliu și localitatea în care învață. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că este alocată suma de 100 de milioane de lei, estimându-se că vor fi 130.000 de elevi beneficiari.