​La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021, cea de Limba și literatura română, au fost prezenți 117.807 candidați, adică 97% din totalul candidaților înscriși pentru susținerea acestei probe, informează Ministerul Educației.

Rezultate bacalaureatFoto: AGERPRES

Nu s-au prezentat 3.618 candidați.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 63 de candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

În București, 6 candidați au fost eliminați (serie curentă 4, serie anterioară 2).

Ministerul amintește că, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;  
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;  
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • marți, 29 iunie - proba obligatorie a profilului - matematică la real, istorie la uman  miercuri, 30 iunie - proba la alegere a profilului și specializării
  • joi, 1 iulie - Limba și literatura maternă.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.