Trei elevi au fost eliminați, joi, din examenul de Evaluare Națională 2021, proba de matematică, pentru tentativă de fraudă, ei primind nota 1, informează Ministerul Educației într-un comunicat.

Utilizarea telefonului in timpul examenului este interzisaFoto: © Media Whalestock | Dreamstime.com

Într-o informare remisă joi seara privind prezența la cea de-a doua probă scrisă - Matematică - din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a, sesiunea 2021, probă desfășurată joi dimineață, Ministerul Educației precizează că 123.250 de candidați (93,95%) s-au prezentat la examen. În schimb, 7.926 de candidați au absentat de la această probă.

„Pentru tentativă de fraudă, au fost eliminați 3 candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu)”, a mai informat ministerul.

Concret, cei trei elevi au intrat în examen având telefonul mobil asupra lor, lucru interzis. Unul dintre ei a fost dat de gol de un mesaj Ro-Alert primit în timpul examenului, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Evaluare Națională 2021. Ce subiecte la matematică au picat la examenul de azi și baremul de corectare

Evaluarea Națională 2021 a început marți. Ce subiecte au picat la Limba română și baremul de corectare

Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) va avea loc vineri, 25 iunie, la care sunt așteptați să participe cei peste 8.000 de elevi înscriși.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.