​Subiectele la proba de matematică de la examenul de evaluare națională care au picat marți elevilor de clasa a opta au fost ușoare, similare cu cele din testele de antrenament, cel mai greu fiind ultimul subpunct de la ultimul subiect, au precizat pentru HotNews.ro doi profesori de matematică.

Fragment din subiectele de la matematicaFoto: Hotnews

„Subiectele au fost ușoare, asemănătoare testelor de antrenament. Vor fi note mai mari decât anul trecut,” a declarat Florentina Pavăl, profesoară la Colegiul Național "Nicu Gane" din Fălticeni și cunoscută pentru pagina de Tik Tok "Profa de mate cool" cu mini-lecții de matematică.

A adăugat că se va putea lua ușor nota 9.

La rândul său, Aurel Bârsan, profesor la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov, afirmă că subiectele nu au fost grele.

Întrebat dacă au existat exerciții capcană, acesta a răspuns: „Nu au fost capcane. Ultimul sub-punct de la ultima problemă mi s-a părut cel mai dificil. Dar elevii buni au știut cu siguranță sa-l rezolve”.

Poți consulta subiectele care au picat marți la matematică la evaluarea națională aici

Baremul de corectare va fi publicat de Ministerul Educației la ora 15.00.

Amintim că anul acesta, elevii de clasa a opta au avut în premieră subiecte după o programă nouă, sub forma unei broșure, menite să semene cu exercițiie de la testele PISA.

Elevii de clasa a opta de anul acesta reprezintă prima generație cu clasă pregătitoare, care au avut o programă nouă în fiecare an.