​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că nu există o raportare mai recentă a numărului de profesori vaccinați anti-Covid, ultima datând din 21 mai, întrucât, de când vaccinarea nu se mai face exclusiv prin platformă, nu se mai precizează apartenența la o categorie profesională, iar platforma de vaccinare nu este interconectată cu platforma Edusal pentru a se obține ușor aceste date.

Centru vaccinare drive thruFoto: Primaria Municipiului Galati

Ultima raportare oficială din 21 mai arăta că 185.000 de cadre didactice sunt vaccinate, echivalentul a 58%.

Cum a răspuns Cîmpeanu după ședința de guvern la întrebarea „Care este cea mai recentă cifră a cadrelor didactice

Ministrul Educației, după ședința de guvern de miercuri:

„Din momentul în care a fost necesar să flexibilizăm vaccinarea, în așa fel încât să scurtăm timpii de aștepare, să avem centre de vaccinare, maratoane, nu s-a mai cerut celor care se vaccinează sa precizeze apartenenta la un anumit sector, cum ar fi educația. Nu mai există apartenența în baza de date a STS. Ultima interogare ne-a arătat că aproape 60% din profesori sunt vaccinati. Asta s-a întâmplat în data de 21 mai, acum aproape o lună.

Nu avem interconectată platforma de vaccinare cu Edusal, dacă ar fi interconectate am putea să vă răspundem la întrebare. Ne bazăm doar pe raportări și în măsura în care GDPR ne va permite, vom furniza CNP-ul pentru a avea o valoare exactă a celor care s-au vaccinat.

Sectorul educației rămâne categoria cea mai numeroasă de persoane vaccinate.”

Ce arată raportările din 21 mai - 185.000 cadre didactice vaccinate

Pe 21 mai, Ministerul Educației a centralizat raportările de la unităție de învățământ și din platforma de vaccinare și a transmis următoarele date:

  • Din totalul de 266.120 de angajați titulari în învățământul preuniversitar de stat, s-au vaccinat 151.133 de persoane (112.559 de cadre didactice și 38.574 - personal didactic auxiliar și nedidactic).
  • Precizăm că un număr de 125.523 de angajați au parcurs schema completă de vaccinare. Raportat la totalul angajaților titulari se înregistrează o rată de vaccinare de 56,8%. Raportat la numărul cadrelor didactice, rata de vaccinare este de 58%.
  • Din totalul de 51.411 angajați titulari în învățământul universitar de stat și privat, s-au vaccinat 34.040 de persoane (22.391 de cadre didactice și 11.649 - personal didactic auxiliar și nedidactic).
  • Precizăm că 30.574 de angajați au parcurs schema completă de vaccinare. În raport cu numărul total de angajați titulari se înregistrează o rată de vaccinare de 66,2%. Raportat la numărul cadrelor didactice, rata de vaccinare este de 76,5%.
  • Din totalul de 317.531 de angajați titulari în învățământul preuniversitar de stat și în sistemul de învățământ superior (de stat și privat), s-au vaccinat 185.173 de persoane (134.950 de cadre didactice și 50.223 - personal didactic auxiliar și nedidactic).
  • Alți 156.097 de angajați au parcurs schema completă de vaccinare. Prin raportare la numărul total de ngajați titulari, se înregistrează o rată generală de vaccinare de 58,32%. Raportat la numărul cadrelor didactice, rata de vaccinare este de 60%.