Cinci mari universități critică dur creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani: Nu vom accepta ca decizia privind resursele umane să fie exercitată din exteriorul universităţii, printr-o lege abuzivă

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 10 iunie 2021, 9:33 Actualitate | Educatie


Universitatea Bucuresti
Foto: Facebook
​Cele mai mari cinci univeristăți care fac parte din consorțiul Universitaria protestează față de proiectul de lege adoptat miercuri de Guvern, potrivit căruia angajații pot opta pentru a continua să lucreze până la vârsta de 70 de ani, fără acordul angajatorului și fără a încheia un nou contrat de muncă. Rectorii care semnează comunicatul de presă afirmă că este o lege abuzivă, care încalcă autonomia universitară. „Este îngrijorătoare şi contraproductivă această atitudine a decidenţilor de imixtiune în asigurarea unui mediu propice stimulării calităţii şi competitivităţii în mediul academic”, susțin aceștia.

 • Comunicatul este semnat de rectorii Universității București, Academiei de Sțiințe Economice, Universității de Vest din Timișoara, Universității „Babeş Bolyai" din Cluj Napoca și Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Ce prevede proiectul adoptat de Guvern:

 • Proiectul adoptat de Guvern nu impune restricții în ceea ce privește obținerea pensiei la împlinirea vârstei standard de pensionare. În acest sens, legea recunoaște salariatului opțiunea exclusivă între încetarea raporturilor prin pensionare sau continuarea activității până la 70 de ani. Salariatul care a exercitat opțiunea pentru continuarea activității se poate pensiona și înainte de împlinirea vârstei de 70 de ani.
 • În sistemul bugetar, în măsura în care se optează pentru continuarea raportului de muncă/ raportului de serviciu până la împlinirea vârstei de 70 de ani, exercitarea dreptului la muncă nu este condiționată de încheierea unui nou contract individual de muncă și nici de acordul angajatorului, însă dreptul la pensie nu va putea fi solicitat simultan.

Redăm comunicatul mai jos:


Membrii Consorţiului Universitaria, alcătuit din Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, au aflat consternaţi de aprobarea, în şedinţa de guvern din 9 iunie 2021, a proiectului de lege privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare.

Autonomia universitară este garantată prin Constituţia României, iar acest drept este de necontestat şi nenegociabil. Conform acesteia, şi în concordanţă deplină cu Legea educaţiei naţionale, universităţile îşi elaborează propriile strategii instituţionale şi îşi gestionează autonom şi în interesul universităţii resursele umane.

Noi, cele cinci mari universităţi membre ale Consorţiului Universitaria, considerăm inacceptabil ca tocmai legiuitorul să încalce legea, prin intervenţia sa abuzivă într-un domeniu care aparţine exclusiv factorilor decizionali ai unei universităţi. Nimeni nu are dreptul legal să intervină şi să ştirbească, prin modificarea legislaţiei, autoritatea şi autonomia universitară.

În virtutea acesteia, nu vom accepta ca decizia privind resursele umane, implicit procesul didactic şi de cercetare din universitate, să fie exercitată din exteriorul universităţii, printr-o lege abuzivă, al cărei proiect a fost aprobat astăzi de guvern, şi care prevede ca unic criteriu şi argument o simplă cerere de continuare a activităţii la împlinirea vârstei legale de pensionare.

Este îngrijorătoare şi contraproductivă această atitudine a decidenţilor de imixtiune în asigurarea unui mediu propice stimulării calităţii şi competitivităţii în mediul academic. Universităţile trebuie să îşi definească autonom politicile de personal didactic şi de cercetare pe baza unor standarde de calitate şi criterii nediscriminatorii, aprobate de către Senatul universitar.

Continuarea activităţii după împlinirea vârstei legale de pensionare se poate realiza numai în aceste condiţii. Membrii Consorţiului Universitaria solicită imperios respectarea legală şi reală a autonomiei universitare, în spiritul promovării calităţii academice în România şi a pregătirii tot mai bune a absolvenţilor noştri.

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Preşedintele în exerciţiu al Consorţiului Universitaria
Prof. univ. dr. Tudorel Toader, Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi
Prof. univ. dr. Daniel David, Rectorul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj Napoca
Prof. univ. dr. Marian Preda, Rectorul Universităţii din Bucureşti
Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

27083 vizualizari

 • +33 (47 voturi)    
  De fapt ii deranjeaza ca nu mai pot cumula salarii (Joi, 10 iunie 2021, 9:50)

  Gryphus [utilizator]

  Va spun eu ce ii deranjeaza de fapt: ca nu mai pot cumula pensii si salarii de la STAT daca intra legea in vigoare (slabe sanse)

  adica oameni care sunt astazi cu zecile pensionari si in acelasi timp angajati ai universitatilor de STAT vor trebui sa aleaga intre pensie si salariu
  • +12 (20 voturi)    
   Nu ma! (Joi, 10 iunie 2021, 11:56)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Treaba este foarte simpla:multi doctori plateau la greu bani sa primeasca doctorate manarite ca sa poate sa-si exercite functia de chirurg sau oncolog pana la 70 ani!Acum nu mai trebuie sa plateasca la universitati mii de euro pentru un doctorat.Toata lumea care ia spaga in sistemul sanitar poate continua pana face maro in cioareci.Plus angajarile de la stat si privat ale fosilelor universtare,cum ziceti si voi pe aici.
 • +20 (34 voturi)    
  Fosile (Joi, 10 iunie 2021, 10:01)

  Nimeninimic [utilizator]

  care nu vor sa ii lase pe altii mai tineri sa niste nimic in front. Aceeasi materie reciclata de zeci de ani, aceleasi orgolii cat China.
  • -6 (20 voturi)    
   Universitatile sunt libere sa concedieze fosilele (Joi, 10 iunie 2021, 12:00)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Nimeninimic

   Nu obliga nimeni astazi universitatile sa mentina in functii si la cursuri FOSILE.

   E o minciuna argumentul acestor universitati care pot oricand sa DEMITA profesorii batrani si sa-i inlocuiasca cu tineri
   • +9 (11 voturi)    
    da? (Joi, 10 iunie 2021, 12:41)

    AES [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Ia baga tu baza legala prin care pot fi concediati!
   • +2 (4 voturi)    
    ca unul care (Joi, 10 iunie 2021, 22:06)

    hanu [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    a fost in sistem va spun ca odata ce esti titular esti cam NECONCEDIABIL. Ma rog, daca nu esti vreun nebun, pradator sau piroman si ai un minim de social skills.
   • 0 (0 voturi)    
    am fost (Vineri, 11 iunie 2021, 8:35)

    Nimeninimic [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    in sistem, de aia vorbesc. Nu te da nimeni afara, decat doar daca ai ceva scandal sexual. Si atunci, poate.
 • +12 (24 voturi)    
  Tudorele? (Joi, 10 iunie 2021, 10:04)

  independentu [utilizator]

  E as ignora orice fel de document semnat de dinozaurul pesedist Tudorel Toader, acest afront adus democratiei si justitiei romanesti.
  Poate invata stimabilele universitati sa faca contracte de munca pe termen limitat.
 • -13 (31 voturi)    
  O ripostă justă (Joi, 10 iunie 2021, 10:06)

  Bubico [utilizator]

  Este perfect justificată reacția rectorilor din Consorțiu. Nu a evaluat nimeni consecințele acestei legi dezastruoase. Coaliția de guvernare calcă tot mai des în străchini!
 • +18 (26 voturi)    
  La fel (Joi, 10 iunie 2021, 10:16)

  fdaniel [utilizator]

  La fel a în orice alt domeniu, "imixtiunea" statului e bună atunci cînd dă bani, nu când te întreabă ce faci cu ei.

  Legile legate de pensie nu au nici o legătură cu aerul rarefiat al "mediului universitar"...
 • +21 (29 voturi)    
  Da, trebuie sa va platiti datoriile fata de cei (Joi, 10 iunie 2021, 10:18)

  cartofil [utilizator]

  care v-au pus in functii si va dau bani. Faceti criterii si respectati-le !!!!! In momentul de fata tot felul de ciurli-burli, cu articole publicate la Arici-Pogonici si cu prezentari la conferinte la Cocarlatii din Vale se fac profesori la 30-40 de ani. Dupa aia, nu mai ai cum scapa de ei, pana nu ajung si ei, la pensie. Pe unul din astia trebuie sa-l mai tii inca 30 de ani in universitate, sa imputa totul in jurul lui. N-ai cum sa-l mai clintesti, nici daca dai cu nucleara. Faceti criterii, respectiti-le si atunci, ce mai conteaza varsta ??? In SUA, daca esti de top, iesi din universitate numai cu picioarele inainte. Eu vad doar o foame a lupilor tineri din universitati de a-si mari resursele (daca scapa de mosi au mai multe posturi libere de traficat). Aratati-mi o singura universitate si un singur concurs de conferentiar si profesor la care s-au prezentat doi candidati. Absolut toate concursurile din invatamantul superior sunt cu castigator stiut cu un an inainte. Si inca ceva, 40% din angajii universitatilor sunt rude intre ei. Despre astea spun ceva domnii rectori ?????? Li se pare normal, nu-i asa ????
  • +8 (14 voturi)    
   adevarat ! (Joi, 10 iunie 2021, 11:28)

   icarag [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

   ar trebui sa intre DNA peste ei sa trimita catva la puscarie . astia manipuleaza procesul de angajare dupa cum vor ei , fara transparentza si pe criterii de pile si rudenie .
 • +14 (20 voturi)    
  interesul propriu (Joi, 10 iunie 2021, 10:19)

  cmariusalin [utilizator]

  Adicca cum? legile nu sunt obligatorii pentru fosilele comunistoide din universitati?
  Pentru moment mi s-a parut ca scrie "din exteriorul tarii" - dar de unde atat patriotism...
 • -3 (21 voturi)    
  Legea e cu dedicatie! (Joi, 10 iunie 2021, 10:23)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Pentru menținerea bugetarilor din Primarii, Prefecturi Consiliu Judetene.
  In principal.

  Acesti functionare care Numara voturile la fiecare tip de alegeri stiu si cunosc toate matrapazlancurile.

  Nimeni nu baga mana-n foc ca alegerile nu sunt manarite!
  La tara in cele cca 3000 de comune ei sunt membri de drept ai acestor comisii electorale.
  Conteaza cine numara voturile!

  Cum va explicați ca in aceste Primarii sunt câteva mii de funcționari cu varsta cuprinse intre 70 si 80 ani?
  Fosti secretari de comuna, viceprimari, agenti agricoli, buni doar sa manareasca voturile.
  • +7 (9 voturi)    
   multi profesori Minunati! (Joi, 10 iunie 2021, 13:09)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   Apropo de cei din Primarii, CJ samd.: toti primarii, secretarii din primarii, directorii de Directii, functionari din CJ si Prefecturi samd. din orasele cu Universitati (care, acum, sunt MULTE - ca au filiale aproape si prin sate) s-au trezit ca-s buni sa fie Mari Profesori Ujniversitari si predau pe la chestiile alea (ca mi-e si jena sa le spun "Universitati").
   Si dupa aia ne mai miram ca din acele chestii ies absolventi hoarde intregi de tampiti!
 • +9 (15 voturi)    
  Ok, dar concret ce ii supara? (Joi, 10 iunie 2021, 10:26)

  krysme [utilizator]

  Mai ales ce il supara pe Tudorel Toader?

  Ori lipsesc detalii , ori le e rusine sa puna in cuvinte ce ii nemultumeste daca unui cetatean i se acorda dreptul de a alege intre pensie si salariu dupa cum crede el, cetateanul, ca i-ar fi mai bine, mai ales ca nu toti oamenii au privilegiul de a cumula pensii si salarii fara numar din 3-4-5 locuri.
 • +17 (21 voturi)    
  Noi vrem egalitate dar nu pentru catei! (Joi, 10 iunie 2021, 10:30)

  SvT [utilizator]

  Ar trebui ca tocmai acesti universitari cu renume sa stie ca leea este una pentru toti. Ce se aplica femeii de serviciu trebuie sa se aplice si universitarului.
 • +18 (24 voturi)    
  Oare ?? (Joi, 10 iunie 2021, 10:30)

  CrisJti [utilizator]

  Si poate acesti Rectori si Profesori dau si o explicatie de ce nici o Universitate din Romania nu mai e in top 1000 din lume, caci somitatile astea si-au luat salariul, sporul, voucherul si alte beneficii la timp banuiesc. Astia nu sunt obisnuiti sa dea socoteala nimanui, dar stiu doar sa criticie si sa arate cu degetul, zeci de ani bugetarii se plangeau de salarii mici, de cel putin 15 ani salariul la stat e mult peste cel din privat, cu toate astea, calitatea muncii la bugetari e submediocra. La asa intrebare as vrea sa aflu un raspuns.
 • +13 (15 voturi)    
  Vârsta de pensionare (Joi, 10 iunie 2021, 10:34)

  Celbland [utilizator]

  Vârsta de pensionare pentru fraieri poate fi mărită la 70 de ani numai dacă se scade vârsta specialilor la 35 de ani.

  Pentru ca fraierii să-i poată întreține pe speciali prin munca lor.
 • +11 (17 voturi)    
  Autonomia universitara nu inseamna stat in stat (Joi, 10 iunie 2021, 10:37)

  YorkshireTerrier [utilizator]

  Legile tarii trebuie sa se aplice tuturor.
  E adevarat ca unii dinozauri nu mai pot fi pensionati fortat, iar unele pile trebuie sa mai astepte cativa ani pentru a promova ierarhic... c'est la vie, mon cher!
 • -12 (18 voturi)    
  au dreptate ... (Joi, 10 iunie 2021, 11:09)

  muscha mbanana [utilizator]

  si ccr-ul le da dreptate , este o lege abuziva ,facuta pe genunchi de ameni nepriceputi , cei de la usr care se pretind "telectuali" , stiu prea bine asta si nu sunt de acord ! o sa fie respinsa 100% ! mai bine gandeste basescu , are dreptate in ce critica !
 • +16 (18 voturi)    
  au dreptate (Joi, 10 iunie 2021, 11:10)

  liviu_ [utilizator]

  obligi angajatorul sa accepte sa fina un om care nu se stie daca mai poate...

  si da.. stiu ca universitatile din RO sunt PRAF SI PULBERE.... dar daca e o metoda sa fie si mai praf si pulbere, exact asta e (si nu numai la universitati!)

  Va dati seama... unu de 62 sau cat dracu e varsta de pensionare acum vrea sa ramana in campul muncii... dar d-abia mai performeaza... angajatoru vrea sa scape de el, dar e obligati sa-l tina. Trebuie sa gaseasca metode legal sa-l dea afara si e greu. MAI MULT daca il dai afara la varsta ala.... procese... discriminare alea alea !!!

  nu am o problema cu faza cu 70 de ani cu 2 conditii:
  1 - sa nu fie doar ceva ca sa bage marirea varstei de pensionare la 70 de ani obligatoriu
  2 - sa fie de acord si angajatul SI angajatorul!
  Evident, ar mai fi si taierea pensiilor speciale si pensionarii la 45 de ani!
 • +7 (13 voturi)    
  PS: (Joi, 10 iunie 2021, 11:13)

  liviu_ [utilizator]

  ca sa nu uit...
  ar trebui data o lege prin care universitateile, academiile.... CCR sa nu mai tina fosile comuniste de 80 de ani in functii ca sa nu permita alora mai tineri sa vina in loc!

  boshoirogii in functii de conducere este unul din cele mai nasoale lucruri pentru romania!
  • +2 (8 voturi)    
   Am postat impotriva fosilelor (Joi, 10 iunie 2021, 13:03)

   DomnuTrandafir [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Dar HN nu publică.
   La 70 de ani stop joc.
   Ce sa mai poate după aceasta borna?
   Plusvaloare?
   Creativitate?
   Aiurea!
   Sa faca din pensiile babane pe care incaseaza!
   Oricum sunt un motor al plagiatului in Ro!
   Întrețin armata de doctori care-si fac lucrari de doctorat sub numele marelui Savant!
   Mare Indrumator de plagiate la doctorate!
 • +12 (14 voturi)    
  formulare (Joi, 10 iunie 2021, 12:10)

  sile1 [utilizator]

  “, şi care prevede ca unic criteriu şi argument o simplă cerere de continuare a activităţii la împlinirea vârstei legale de pensionare.”

  Asa cum e formulata fraza ,printr-o rasucire avocateasca,demna de o propaganda inselatoare,esti bagat in ceata imediat.

  Nu era mai simplu si cinstit sa se spuna in clar ce-si doresc de fapt stimatii profesori,care sunt argumentele reale pentru care se simt deranjati ?

  Se pare ca au lasat loc ca fiecare sa interpreteze cum vrea comunicatul lor astfel incat ,daca li se reproseaza ceva, sa aiba loc de manevra si sa zica ca ei au vrut sa zica,de fapt,altceva !

  Ma asteptam la mai multa preciziune si conciziune in stil ( asa cum ne sfatuia profesoara de limba romana ) din partea unor profesori universitari.

  Avand insa ca semnatar si pe Tudorel Toader as baga mana in foc ca el este de fapt cel care a gandit si formulat acest comunicat .Se simte imediat mana unui “specialist “
  .
  Ceilalti au “achiesat” doar !!
 • 0 (8 voturi)    
  un efect nefericit al legii (Joi, 10 iunie 2021, 12:22)

  Adr1@n [utilizator]

  problema principala pe care o institutiile statului este faptul ca nu mai scapa o data de toate fosilele cu obiceiuri comunistoide.

  cu toti stim asta si evident ca este o problema din perspectiva asigurarii unui nivel de calitate in institutiile publice si a inceperii reformarii acestora.

  din pacate pentru noi, situatia demografica la nivel macro, nu ne permite alte abordari este nevoie de o astfel de posibilitate ca sa nu intre in colaps sistemul de pensii (chiar si fara pensiile speciale, tot ramane cu multe miliarde de euro in deficit). cine doreste si mai poate munci, trebuie lasat.

  iar pentru problema (reala) din institutiile publice va trebui venit cu mecanisme de evaluare astfel incat cine nu mai este capabil sau nu mai doreste sau din rea-vointa nu-si face treaba sa fie trimis acasica, la modul civilizat.

  si problema universitatilor este ca nu au un astfel de mecanism inca, deci intr-un fel au dreptate. reformele sunt facute haotic, fara o viziune clar comunicata celor impactati si fara a intelege fezabilitatea si oportunitatea acestora.
  • -1 (7 voturi)    
   buborel toader are deja 61 de ani! (Joi, 10 iunie 2021, 14:50)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui Adr1@n

   cum crezi ca il afecteaza?
   pai asa: legea nu-i va mai permite sa cumuleze cele 2-3 tipuri de pensie cu cele 3-4 salarii si indemnizatii de bugetar!
   • 0 (2 voturi)    
    tt va trebui sa raspunda penal (Joi, 10 iunie 2021, 17:09)

    Adr1@n [utilizator] i-a raspuns lui Antenistontel

    si asa scapi de el. are multe probleme comise la activ, modalitatea in care scapi de astia este cu reforma administrativa si repararea legilor justitiei, nu prin contestarea varstei de pensionare - pentru ca dupa cum am explicat deja, reprezinta chestiuni complet diferite si fiecare problema trebuie rezolvata prin fondul ei, nu mergand pe fente populiste.
  • 0 (0 voturi)    
   legea asta (Vineri, 11 iunie 2021, 8:14)

   mongolul [utilizator] i-a raspuns lui Adr1@n

   prelngeste la infinit si rezolvarea mitei pentru doctorate etc.... Trebuiau adaugate cateva exceptii si imposibilitatea celor cu functii de conducere de a-si pastra functiile.
   Se blocheaza si calea tinerilor. Ne miram de ce pleaca peste hotare....
   Turcanu si PNL au pierdut din imagine. Inca o realizarea ca asta si vor fi priviti ca PSD 2.
 • +4 (6 voturi)    
  na belea! (Joi, 10 iunie 2021, 13:05)

  Codruta N [utilizator]

  Pana acum faceau scanfal cu totii, ca DE CE trebuie sa iasa la pensie, cand ei sunt in continuare numa' buni de predat (si chiar sunt de acord ca UNII, doar UNII - dar putini de tot - sunt in continuare foarte buni de predat) >:
  Acu', s-au trezit ca invers: ca nu-i ok sa ramana acolo pana la 70 de ani!
  Cam multa lipsa de logica, pentru niste "universitari! :P
 • -8 (10 voturi)    
  gruparea interlopa PSDUDMRPNLUSR face exceptii (Joi, 10 iunie 2021, 13:07)

  hopsinoi [utilizator]

  special pt ei si ai lor, orice exceptie este o poarta de ingalitate.

  Acum s-au pus si mai mult pe capusatul si distrugerea invatamantului. Pai noi nu stim ca vor primi unii salariu iar la cursuri/seminarii vor veni doar asistentii. Exemplu de la ASE Mircea Cosea PSD, nici la sustineri de licenta nu era prezent - adica ce facea? facea FURT?
 • -4 (8 voturi)    
  o sa apara specialii cu pensi fara contributivitat (Joi, 10 iunie 2021, 13:11)

  hopsinoi [utilizator]

  e, si angajat la stat.
 • +7 (9 voturi)    
  Mare-i foamea de bani (Joi, 10 iunie 2021, 14:27)

  persuasiv [utilizator]

  la somitati.
 • 0 (0 voturi)    
  aminarea pensiei (Vineri, 11 iunie 2021, 8:10)

  mongolul [utilizator]

  trebuia sa se aplice abia peste 10 ani; acum, este un cadou facut de Turcanu tinereilor(si tinerelelor) pregatiti de Securitate si aruncati in functii de conducere, dupa '89.
  Legea trebuia sa prevada ca cei cu functii de conducere, profi univ, conducatori de doctoate etc, nu au voie sa-si continue "cariera" la stat. Pot munci, ca simpli angajati, la patron. Sau se pot privatiza ei.
  Pacat!
  Guvernul a dat dovada de cel mai deplin USL-ism.....
 • 0 (0 voturi)    
  ATENTIE LA FORMA JURIDICA (Vineri, 11 iunie 2021, 11:44)

  CCHN [utilizator]

  PENSIA DE DREPT = obtinuta la termen, contributie integrala este un DREPT PATRIMONIAL ! NU ESTE UN VENIT. Celelalte pensii acordate in baza unor legi (?!) speciale, a unor reglementari temporare care au creat avantaje unor anumite persoane sau grupuri de interes, reglementari ( cat or fi de constitutionale ?! ) care permit pensionarea la 38-40-42 ani sunt FAVORURI PLATITE CONTRA UNOR SERVICII ( MAI MULT SAU MAI PUTIN MORALE, CINSTITE, CORECTE ... ) Prin urmare, pensionarii de drept care cumuleaza pensia cu salarul, in functie de performantele la locul de munca, trebuie sa ramana.
 • 0 (0 voturi)    
  Care e problema? (Vineri, 11 iunie 2021, 18:48)

  DLX [utilizator]

  Nu văd cum se încalcă autonomia universitară. Autonomia nu le dă dreptul să încalce legile țării și trebuie să respecte actuala lege a pensionării oricum. Nu pot da pe cineva afară înainte de vârsta de pensionare nici acum. Deci nu se schimbă nimic. Ce îi deranjează pe ei este creșterea vârstei și implicit "reducrerea" numărului de posturi de profesor disponibile. Se știe că sunt "cozi" mari la postul de profesor (zeci de ani) și se simt frustrați că nu o să le mai poată scoate la vânzare.
  Chiar și azi, sunt mulți profesori care își continuă cariera după pensionare, dar probabil rectorii/decanii au putere decizională, și acum se simt frustrați (posibil și la buzunar) că nu mai au "control".
  Asta da autonomie.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by