Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că, în urma unei campanii de doar o lună, au fost identificaţi 2.500 de copii fără CNP, care erau excluşi din sistemul educaţional, transmite News.ro.

Raluca TurcanFoto: gov.ro

„Am identificat copii fără CNP în România de astăzi. Am identificat într-o campanie de o lună de zile aproximativ 2.500 de copii care erau excluşi practic din sistemul educaţional, nu aveau acces la educaţie, am găsit sute de copii care se aflau într-o stare avansată de boală şi care nu aveau acces la asistenţă medicală”, a explicat Turcan, în cadrul evenimentului de inaugurare a Programului Naţional de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei COVID-19 – ”Din grijă pentru copii”.

„Acesta este un program dedicat special copiilor afectaţi de pandemie şi în perioada pandemiei au fost tipuri de afectări şi dacă e să facem o radiografie cei mai afectaţi sunt cei din familii vulnerabile. De asemenea, deopotrivă afectaţi sunt şi cei cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, sunt copiii care din diferite motive nu au suportul necesar al familiilor”, a afirmat ministrul Muncii.

Turcan a menţionat că în acest domeniu există trei direcţii mari de acţiune. Prima direcţie se referă la serviciile integrate, a doua la persoanele cu care se face asistenţă socială, iar ultima direcţie o reprezintă finanţarea.

„Dintre toţi asistenţi sociali din România, doar 80% au studii superioare şi dintre aceştia doar 30% au experienţă şi educaţie pe asistenţa socială”, a mai precizat ministrul Muncii.

Guvernul României lansează, luni, Programul Naţional de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei de COVID-19 - "Din grijă pentru copii”, noteaza News.ro. Scopul programului este să analizeze efectele pandemiei COVID-19 asupra copiilor în plan psiho-emoţional, dar şi în raport cu riscurile de siguranţă online şi violenţa domestică.

Programul va fi structurat pe două arii de intervenţie: inteligenţă emoţională - managementul emoţiilor şi siguranţa copiilor şi va fi coordonat de consilierul de stat din Cancelaria premierului Mădălina Turza.