​​Ministerul Educației a publicat tabelul cu rata de infectare cu Covid-19 în toate localitățile din țară. Potrivit acesteia, 547 de localități mai au incidența de peste 1 la mie, aferentă scenariului galben de funcționare a școlilor, adică școala online pentru elevii de gimnaziu și liceu care nu sunt în clase terminale.

EleviFoto: Agerpres

Decizia privind modul în care se merge la școală săptămâna aceasta a fost luată vineri, în baza ratei din 14 mai. Acest lucru se va modifica luni, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care prevedea că localitățile unde școala începe complet în format fizic se stabilesc doar în ziua de vineri, în baza incidenței COVID sub 1 la mie, va fi modificat luni. Astfel, ordinul va fi modificat la art 2, alin. 3, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare.

Lista poate fi consultată aici

Scenariul 1

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

  • a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.