Elevii din Capitală de gimnaziu și liceu care nu sunt în clase terminale stau acasă și fac școala online și în săptămâna 17-22 mai, întrucat incidența în București rămâne peste 1 la mie, potrivit ratei de infectare de vineri.

EleviFoto: Agerpres

Astfel,școlile din București rămân de luni tot în scenariul galben, ceea ce înseamnă că elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a vor face tot școală online.

Rata de infectare de vineri în fiecare localitate din România va fi publicată de ministerul Educației după prânz. În baza acesteia se decide scenariul pentru școli pentru săptămâna viitoare.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că cel mai probabil luni vor merge în plus la școală elevii din încă aproximativ 200 de localități față de această săptămână.

Scenariul 1

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

  • a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.