Este "foarte probabil" ca anul şcolar să se încheie cu toţi elevii în şcoală”, având în vedere că majoritatea localităţilor se apropie de scenariul verde, a declarat joi președintele Klaus Iohannis.

scoalaFoto: Max Fischer/ pexels.com

Scenariile de funcţionare a unităţilor de învăţământ rămân în vigoare.

  • ”Noi păstrăm în continuare normele care ţin de rata de incidenţă. Avem scenariul verde, galben, roşu, în continuare. Aceste lucruri se aplică ca până acum.
  • Este previzibl ca, în următoarele săptămâni, majoritatea localităţilor să intre în scenariul verde şi majoritatea elevilor să se reîntoarcă fizic în şcoli. E foarte probabil ca anul şcolar să se încheie cu toţi elevii în şcoală”, a declarat Iohannis.

El a mai spus că ”este de dorit ca anul şcolar să se încheie cu majoritatea românilor vaccinaţi”.

Cele două scenarii în baza cărora elevii merg acum la școală:

Scenariul 1

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

  • a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.