Admitere la liceu în București - Broşura pentru admitere 2021-2022, publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Capitalei

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 12 mai 2021, 17:23 Actualitate | Educatie


Admitere la liceu
Foto: Agerpres
​Broşura "Admiterea în învăţământul liceal de stat în anul şcolar 2021-2022" a fost publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, urmând a fi distribuită către școli, transmite Agerpres.

Broşura "Admiterea 2021/2022" informează despre rutele educaţionale care pot fi urmate, profilurile de pregătire, condiţiile de admitere etc.

Descarcă aici broșura de admitere (pdf)

Candidaţii pot găsi informaţii orientative referitoare la procedurile de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021 - 2022 şi calendarul admiterii, procedura de înscriere, reţeaua unităţilor de învăţământ liceal din municipiul Bucureşti, planul de şcolarizare aprobat pentru anul viitor, calendarul înscrierii la licee, unităţile şcolare care organizează clase cu predarea unei limbi moderne în regim bilingv sau clase în învăţământul vocaţional.

De asemenea, în broşură se mai pot găsi informaţii privind graficul susţinerii probelor de aptitudini şi a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau limbă maternă şi centrele de susţinere ale acestora.

Candidaţii pot participa la repartizarea computerizată într-un singur judeţ.

Fiecare inspectorat trebuie să publice broșura de admitere și să transmită această broșură către școli.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a - 20%.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1571 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by