Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că se ia în calcul posibilitatea ca, pe lângă echipa de director educațional și director adjunct, școlile să aibă și un director administrativ pentru proiecte finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Sorin CimpeanuFoto: Captura video

"Ne gândim, de asemenea, ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care în momentul de faţă se află în negocieri cu Comisia Europeană. Ministerul Educaţiei este printre puţinele ministere care au răspuns în două rânduri la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei Europene, spre deosebire de alte domenii care sunt în prima etapă. Am identificat soluţii pentru a susţine cererile noastre care totalizează 4,4 miliarde de euro pentru susţinerea proiectului 'România Educată', este vorba de investiţii în infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului şcolar, partea de învăţământ profesional, mai ales învăţământ dual, şi partea de educaţie timpurie - creşe", a declarat ministrul.

Cîmpeanu a repetat faptul că prima proba a examenului național pentru ocuparea posturilor de directori de școli va avea loc pe 27 iulie.

El a precizat că se vor evalua de la abilităţi cognitive până la abilităţi manageriale printr-un „set de subiecte relevante, care să asigure accesul echitabil al tuturor celor care doresc să fie directori în școlile românești”.

"Este nevoie să organizăm măcar această primă etapă, urmată de interviuri pentru cei care promovează prima etapă. Foarte probabil nota minimă va fi 7. Toţi aceia care vor promova această primă etapă se vor putea înscrie în septembrie şi octombrie la concursurile care se vor susţine în fiecare şcoală", a mai spus el, citat de Agerpres.

El a amintit că pe 5 august vor expira toate mandatele conducerii şcolilor din România.

Citește și: Ministrul Educației, propunere pentru concursurile pentru directorii de școli: Cei cu nota 10 să își poată alege orice școală din România, pe modelul rezidențiatului