Cîmpeanu: Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale, absolut remarcabile

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 17 aprilie 2021, 14:59 Actualitate | Educatie


Sorin Cîmpeanu
Foto: Captura Digi24
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a apreciat sâmbătă că rezultatele obţinute de către elevii de clasa a VIII-a, care au susţinut simularea probelor Evaluării Naţionale, au fost „absolut remarcabile”, fiind surprinzătoare chiar şi pentru Ministerul Educaţiei, relatează Agerpres.

„Ţin să felicit elevii de clasa a opta, care ne-au adus în această perioadă plină de dezechilibre şi de frustrări o veste foarte bună, surprinzătoare pentru cei mai mulţi, surprinzătoare, la modul plăcut, chiar şi pentru Ministerul Educaţiei. Aceste rezultate - peste 20 de procente în plus faţă de 2016, aproape 15 procente în plus la rata de promovare faţă de 2017 şi 18 procente în plus faţă de 2018, 12 procente în plus faţă de 2019 - sunt rezultate absolut remarcabile, care ne dau speranţa că tânăra generaţie reuşeşte să traverseze această perioadă de criză şi ne vom concentra asupra relevanţei subiectelor pentru examenele naţionale de bacalaureat şi de evaluare naţională, pentru o organizare cât mai bună a acestor examene”, a spus ministrul Cîmpeanu, la Digi 24.

Potrivit acestuia, în marea majoritate a judeţelor rata de promovare a fost de peste 50%, excepţie făcând Vaslui şi Timiş.

„Crizele, în general, evidenţiază tot ce este mai rău, dar în acelaşi timp şi tot ce este mai bun. În cazul de faţă în cazul simulării pentru Evaluarea Naţională, din fericire, se constată că au fost scoase în evidenţă calităţile elevilor care după o lungă perioadă de predare online au reuşit să se mobilizeze. (...) De altfel, în mai toate judeţele ţării rata de promovare a fost peste 50%. Avem doar două situaţii: Vaslui cu 47,5% şi Timiş cu 48%, din motive bine cunoscute. Au fost foarte multe şcoli care nu au putut organiza simularea, fiind instituită carantina. E foarte important ca, de îndată ce va fi ridicată starea de carantină, aceste şcoli să poată organiza - şi au posibilitatea, prin ordinul de ministru pe care l-am promovat - să organizeze simularea şi pentru acei elevi”, a precizat Cîmpeanu.

Ministrul a negat ipoteza conform căreia gradul de dificultate a subiectelor ar fi fost mai redus în acest an.

„Nu numai că nu a fost mai redus, dar dacă veţi revedea presa din momentul examenelor, veţi vedea că cel puţin la matematică au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate. Au fost pronosticuri că marea majoritate nu vor reuşi să ia mai mult de nota 4. Toate aceste elemente au fost demontate. Nu au fost nicidecum mai uşoare. (...) Mai mult, în acest an structura subiectelor a fost foarte apropiată de structura testelor Pisa, deci este cu atât mai îmbucurător faptul că elevii au reuşit să ia aceste note”, a spus ministrul.


Potrivit lui Cîmpeanu, 50.000 de cadre didactice au beneficiat de cursuri de formare în domeniul educaţiei digitale. El a adăugat însă că rezultatele în domeniul educaţiei pot fi obţinute doar pe termen mediu şi lung. În opinia acestuia, şcoala on-line nu a fost eficientă, ci a fost „un compromis obligat, impus” în contextul pandemiei, dar care a permis îmbunătăţirea competenţelor digitale ale cadrelor didactice şi ale elevilor, precum şi încheierea anului şcolar.

„Şcoala online nu a fost eficientă, pentru că profesorii nu au fost pregătiţi pentru predarea on-line. Predarea online presupune cu totul alte activităţi faţă de predarea clasică: de la conceperea conţinutului până la evaluare şi examinare. Evaluarea şi examinarea trebuie făcute pe platforme dedicate, securizate, care să îţi ofere garanţia că cel care răspunde este într-adevăr elevul care trebuie să răspundă. Acest lucru lipseşte cu desăvârşire în şcolile din România, acest lucru necesită acordul celui examinat on-line, pentru a prelua controlul asupra propriului echipament IT. Acest lucru nu a făcut parte din contractele de şcolarizare şi va face parte din contractele de şcolarizare care vor fi semnate pentru anul şcolar următor: 2021-2022. Este foarte important. Predarea on-line nu a fost eficientă pentru că au fost diferenţe foarte mari de la o zonă la alta, atât din perspectiva conectivităţii, cât şi din perspectiva echipamentelor”, a declarat ministrul.

În opinia lui Cîmpeanu, după încheierea pandemiei, predarea on-line va trebui continuată acolo unde există conectivitate, echipamente şi profesori pregătiţi.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2233 vizualizari

 • +7 (9 voturi)    
  vai tu,pe bune? (Sâmbătă, 17 aprilie 2021, 15:19)

  Mistrelutz [utilizator]

  adica asa..in pandemie ..cu scoala online ? deci erai isteric cand plangeai de 'orele pierdute' pentru-ca nu merg copiii fizic la scoala.
 • -1 (7 voturi)    
  Wow (Sâmbătă, 17 aprilie 2021, 16:06)

  Appollodor [utilizator]

  Am ajuns să ne lăudăm că "în marea majoritate a judeţelor rata de promovare a fost de peste 50%"! Și nu oriunde, la clasa a 8-a!

  Mâine o să începem să ne auto-felicităm și pentru că știm să trecem strada pe verde!
 • 0 (6 voturi)    
  nu stiu, nu vad, nu exista (Sâmbătă, 17 aprilie 2021, 16:08)

  clencix [utilizator]

  Sa trăiască înșelăciunea!
 • +5 (7 voturi)    
  Cind lucrurile merg bine, ceva a mers prost (Sâmbătă, 17 aprilie 2021, 16:10)

  VOX. [utilizator]

  Ce sa fie?!
 • -1 (5 voturi)    
  Prostia acestui individ, absolut remarcabila (Sâmbătă, 17 aprilie 2021, 16:28)

  cartofil [utilizator]

  (sau probabil ticalosia). O evaluare a unui grup, fie de prosti, fie de genii, va da rezultate care se distribuie dupa curba, numita clopotul lui Gauss. Media si dispersia in aceasta distributie o stabilesc cei care fac evaluarea. Tot ei stabilesc punctajul astfel ca media sa fie la 5, la 7 sau la 9. Cea facut Campeanu ?? A stabilit bareme cu media foarte sus. Si-atunci, bineteles ca vor creste punctajele. Politrucul asta gretos face ca pe vremea lui ceasca. Atunci fiecare promotie de liceu trebuia sa depasesca cu cateva sutimi de punct media obtinuta de generatia precedenta. Campeanu nu este decat sinistru bolsevic, incrmenit in gandirea si obiceiurile dinainte de 90. El nu este decat un un sabotor al viitorului Romaniei si numai pentru lauda asta ar trebui zburat imediat din functia de ministru.
 • +1 (5 voturi)    
  Absolut toate (Sâmbătă, 17 aprilie 2021, 16:48)

  ACP [utilizator]

  au fost impotriva acestor rezultate, de la predarea online, la subiectele mai grele ca deobicei. Singurul lucru care il mai putea spune e ca rezultatele i se datoreaza exclusiv lui. Oricum nu m-as fi mirat de la n persoanj care acum ceva ani cauta sa-l scpae pe Ponta de plagiat prin ordonate de urgenta.
 • +2 (2 voturi)    
  cum adica? (Sâmbătă, 17 aprilie 2021, 18:14)

  martel55 [utilizator]

  nu a venit apocalipsa pe care acets individ incompetent o prevestea?scoala onlinea nu a fost dezastrul de care vorbea ele?pai asta dovedetse inca o data ca meritul acestor rezultate nu e deloc al scolii ci al parintilor, acolo unde acestia se interseaza de educatia copiilor nu conteaza prea mult ca fac scoala fizic sau nline, si aoclo unde nici parintii nici copiii nu sunt interesati de scoala, la fel nu conteaza ca se duc sau nu fizic in clasa, tot rezulyaye slabe vor avea
 • +2 (2 voturi)    
  Camp. (Sâmbătă, 17 aprilie 2021, 18:41)

  ------ [utilizator]

  Vorbesti doar pentru tine ! sincer nu stiu cine te crede .
 • 0 (0 voturi)    
  Sa treci pe la...... (Duminică, 18 aprilie 2021, 11:55)

  gigiN [utilizator]

  .... casierie, aparator de plagiatori !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by