​Profesorii de gimnaziu care vor preda educația financiară elevilor de clasa a VIII-a vor avea la dispoziție un curs de educație economico-financiară acreditat de Ministerul Educației, Banca Națională a României, Asociația Română a Băncilor, Institutul Bancar Român, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Institutul de Studii Financiare, anunță un comunicat de presă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Grupul-țintă al acestui curs este personalul didactic din învățământul gimnazial care predă disciplina „Educație socială" elevilor de clasa a VIII-a. Începând cu anul de studiu 2020-2021, educația financiară a devenit materie obligatorie pentru elevii clasei a VIII-a, fiind cuprinsă în disciplina „Educație socială", precizează comunicatul.

Cursul este gratuit și este furnizat de Institutul Bancar Român (IBR), fondat de Banca Națională a României și Asociația Română a Băncilor pentru următorii 4 ani, prin Ordinul 3.559/2021 privind acreditarea programelor de formare continuă.

Profesorii care predau disciplina „Educație socială" elevilor din clasa a VIII-a se pot înscrie la IBR, începând cu luna aprilie 2021, conform informațiilor afișate pe site-ul instituției www.ibr-rbi.ro. În urma absolvirii acestui curs cu o durată de 40 de ore, profesorii vor obține 10 credite profesionale transferabile.

Formatorii cadrelor didactice sunt profesori de economie. Inițiativa de formare a fost susținută și de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

„Acest demers instituțional public-privat, prin intermediul căruia profesorii sunt formați pentru a preda noțiuni de educație financiară, reprezintă piatra de temelie pentru dobândirea de cunoștințe economico-financiare de către elevii claselor a VIII-a și pentru îmbunătățirea comportamentului financiar”, se arată în comunicat.