Simulare Evaluare Națională 2021. Subiectele primite marți de elevi la matematică, a doua probă de la simulare UPDATE

de Iulia Roșca     HotNews.ro
Marţi, 30 martie 2021, 7:57 Actualitate | Educatie


Examen
Foto: pixabay.com
Elevii de clasa a opta au susținut marți proba la matematică de la simularea examenului de evaluare națională 2021. Simularea a început la ora 09.00, moment din care elevii au avut două ore pentru a rezolva subiectele la matematică la simulare evaluare națională 2021. În 149 de localități din țară aflate în carantină luni nu s-au organizat simulările.Rezultatele vor fi gata pe 16 aprilie. Miercuri are loc proba la limba maternă.

UPDATE Simulare evaluare națională matematică - Ce subiecte au picat marți:Sursă foto:
Observatorul prahovean

Potrivit datelor preliminare transmise de inspectoratele școlare luni, la simularea de luni nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori.

Amintim că elevii care locuiesc în localități carantinate din județul Ilfov dar învață în Capitală pot participa la simulările evaluării naționale 2021.

Amintim că subiectele la matematică la simularea evaluării naționale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând într-o broșură cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

Pentru pregătirea examenului elevii au putut rezolva subiectele la matematică prin teste de antrenament pentru simularea evaluării naționale 2021.

Simulare Evaluare Națională 2021 - matematică Modele de subiecte

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte matematică, test de antrenament 1

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte matematică, barem test de antrenament 1

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte matematică, test de antrenament 2

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte matematică, barem test de antrenament 2

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte matematică ă, test de antrenament 3

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte matematică, barem test de antrenament 3

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte matematică, test de antrenament 4

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte matematică, barem test de antrenament 4

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte matematică, test de antrenament 5

Simulare Evaluare Națională 2021 - subiecte matematică, barem test de antrenament 5

Simulare Evaluare Națională 2021 - De știut despre proba la matematică:

- Este prima generație care studiază după o programă nouă, cu examen nou. Este vorba de prima generație care a intrat la școală în clasa pregătitoare.
- Programa modificată pentru materia de clasa a opta aferentă examenului de evaluare națională 2021, inspirată de testele internaționale, a fost publicată în 19 martie 2020
- Primul model de subiecte pe acest nou tipar de examen au fost publicate în vara anului trecut, însă el a fost contestat ca fiind prea dificil, iar în noiembrie 2020 a fost publicat unul nou
- Testul are 10 pagini, care trebuie completate în două ore
- Ca urmare a pandemiei, pe 5 februarie a apărut o programă adaptată, iar pe 22 februarie a fost publicat primul test de antrenament.

Simulare Evaluare Națională 2021 - matematică. Ce trebuie să știe elevii

Elevii care participă la simulare evaluarea națională 2021 - română pot intra în clase până la ora 08.30, iar proba începe la ora 09.00, când se deschid plicurile sigilate cu subiecte. Vor avea timp de lucru 2 ore pentru rezolvarea subiectelor la română la simulare evaluare națională 2021.

Ca măsură sanitară, elevii de la clase diferite nu se vor amesteca. Ei vor fi așezați în ordine alfabetică și vor sta câte unul în bancă, se precizează într-un document transmis joi școlilor. Nu au voie cu rucsacuri sau ghiozdane, manuale, foi etc., nici cu telefoane sau tablete.

Proba este supravegheată audio-video, așa cum se întâmplă și în cazul examenelor de bacalaureat și evaluare națională.

Evaluarea lucrărilor la simularea Evaluare Națională 2021 - română va fi făcută de doi profesori evaluatori. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate, în unitatea de învățământ, președintele comisiei de organizare a simulării examenelor naționale solicită comisiei județene/ a municipiului București nominalizarea unui profesor de specialitate din afara unității de învățământ, se arată în procedura de organizare transmisă pe 8 martie către școli.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă. Ele sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Notele obţinute la simulări evaluarea națională 2021 nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Testele de antrenament, pentru simulare evaluarea națională 2021, realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, sunt publicate în fiecare zi de luni, iar baremele de corectare a subiectelor, în fiecare zi de vineri. Primele teste au fost publicate pe 22 februarie. Frecvența acestora va crește la de două ori pe săptămână din luna ma
i.„Această adaptare vizează doar tematica de examen. S-a făcut cu atenție asupra a ceea ce s-a predat de când a intrat școala în online, acolo s-a restructurat cel mai mult. Pentru un elev de clasa a VIII-a, se va restructura materia de examen din ceea ce era prevăzut pentru semestrul II din clasa a VII-a și semestrul I din clasa a VIII-a”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu când a semnat ordinul privind materia adaptată.

CALENDARUL de desfășurare a Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021:

7 - 11 iunie 2021 - Înscrierea la evaluarea națională
 • 22 iunie 2021 - Limba și literatura română, probă scrisă
 • 24 iunie 2021 - Matematică, probă scrisă
 • 25 iunie 2021 - Limba și literatura maternă, probă scrisă
 • 29 iunie 2021 (până la ora 14:00) - Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 29 iunie 2021 (ora 16:00 - ora 19:00) - 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) - Depunerea contestațiilor
 • 30 iunie – 4 iulie 2021 - Soluționarea contestațiilor
 • 4 iulie 2021 - Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Hotnews.ro va prezenta în timp real toate informațiile despre Evaluarea Națională 2021, subiecte și barem la matematică la simulare Evaluare Națională 2021.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

51579 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Subiecte simple (Marţi, 30 martie 2021, 17:50)

  Sthelian [utilizator]

  Dupa peste 40 de ani de la terminarea scolii in mai putin de 40 de min am adunat 65 de puncte. Plus 10 din oficiu...
  Mai am pina la 2 ore sa ma storc pentru mai mult.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by