Doi elevi din România au fost admiși la Universitatea Harvard. Unul dintre aceștia este Rareș Avram, elev la Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" din Ploieşti, a anunţat, joi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate, 10.000 de candidaţi au depus aplicaţii, însă doar 747 au fost admişi, între care şi Rareş Avram, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" Ploieşti, la profilul Matematică-informatică, intensiv Informatică.

Pentru promoţia curentă, au fost acceptaţi pentru a începe cursurile la această universitate doar 2 elevi români, rata globală de acceptare fiind de doar 7%. Dintre cei 747 de candidaţi acceptaţi, doar 91 provin din afara Statelor Unite, din 67 de ţări ale lumii, arată comunicatul ISJ.

Celălalt elev admis este Mircea-Raul Bodrogean, de la Liceul Internațional de Informatică din București.

"Rareş Avram a fost pasionat de Informatică încă din clasa a V-a, fiind elevul doamnei profesor Daniela Lica. A participat la 6 ediţii consecutive ale Olimpiadei Naţionale de Informatică, până în clasa a X-a inclusiv, obţinând mai multe medalii. La sfârşitul clasei a IX-a, a fost unul dintre reprezentanţii României la Competiţia Internaţională Mathematical Grammar School Cup Belgrade, unde a obţinut medalia de argint la Informatică şi medalia de bronz la disciplinele Matematică şi Fizică. A fost unul dintre fondatorii echipei de robotică infO(1)Robotics a Colegiului Naţional 'Ion Luca Caragiale' Ploieşti, cu care a obţinut numeroase premii la campionatul naţional de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, în cele 2 sezoane de participare", precizează Inspectoratul Şcolar.

De asemenea, în contextul situaţiilor create de pandemie, echipa a confecţionat viziere de protecţie cu ajutorul imprimantelor 3D, donând peste 2.400 de astfel de obiecte către 30 de unităţi medicale de pe raza judeţului Prahova.