Învăţătorul de la Şcoala "Mihai Codreanu" din Iaşi care este şi consilier judeţean şi care își teroriza elevii, potrivit unor înregistrări publicate de presa locală, şi-a dat demisia, vineri, alături de directorul școlii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi a anunțat vineri cp au demisionat profesorul pentru învăţământul primar Constantin Şerban şi directorul instituţiei şcolare, Daniela Nechifor.

"Consiliul de Administraţie al şcolii a luat act de această hotărâre şi a fost emisă decizia de desfacere a contractului de muncă. De asemenea, astăzi, directorul Şcolii Gimnaziale 'Mihai Codreanu' şi-a înaintat demisia către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie, Inspectorul Şcolar General a numit în funcţia de director, prin detaşare până la sfârşitul anului şcolar, cu avizul membrilor Consiliului de Administraţie, un alt profesor titular al şcolii care îndeplineşte toate condiţiile specifice, fiind profesor cu gradul didactic I, membru CNEME şi având o experienţă managerială importantă, deoarece a mai îndeplinit funcţia de director la aceeaşi unitate de învăţământ", a transmis ISJ Iaşi, potrivit Agerpres.

La începutul lunii martie, 7IAŞI a publicat înregistrări de la lecţiile susţinute de învăţătorul Constantin Şerban unor elevi de clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială nr. 28 "Mihai Codreanu” din Iaşi. Unul dintre părinţi a reuşit să plaseze în ghiozdanul fiului său un dispozitiv de înregistrare care a surprins ţipete, ameninţări şi un limbaj neadecvat din partea învăţătorului.

Iată câteva dintre expresiile folosite de Şerban:

  • "Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC! – zgomot de lovitură). Unde te uiţi!… Tare! (… ) Briana, de la început! Altă leneşă. Citeşte de la început!!! (plânset de copil)”
  • "Lucrează Rodica, că vin şi te iau de niţii ăia!”.
  • "De ce să mă iau eu de el, mă, uitaţi-vă şi voi dacă ăsta e copil. Ce să-i fac lu ăsta, chiar dacă-l iau de urechi (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu’… Nu ştie maică-ta că-mi mănânci sufletul aicea”.

Părinţii copiilor au declarat jurnaliştilor că nu este pentru prima dată când învăţătorul Şerban are un asemenea comportament, dar că sesizările lor nu au avut niciun efect.

În şedinţa Consiliului de Administraţie al şcolii Mihai Codreanu din Iaşi, desfăşurată miercuri, învăţătorul Constantin Şerban, consilier judeţean PNL, a fost sancţionat cu tăierea a 15 la sută din salariu până la finalul anului şcolar în curs.

Înaintea acestei şedinţe, tot 7IAŞI publica o înregistrare audio în care Constantin Şerban îi spune prin telefon unei alte persoane că şefa IŞJ Iaşi va mai rămâne trei săptămâni în funcţie şi că el va asigura protecţie directorului Şcolii Generale "Mihai Codreanu" la care predă. De asemenea, Şerban afirmă în discuţia telefonică respectivă că reprezentantul Primăriei Iaşi din Consiliul de Administraţie al şcolii se va abţine de la vot atunci când se vor propune sancţiuni în cazul său.

Constantin Şerban este consilier judeţean PNL Iaşi, conducerea organizaţiei evitând până în prezent să facă vreo referire la acest caz.