Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion a declarat că nu se vor organiza simulările examenului de evaluare națională și de bacalaureat online pentru localitățile aflate în carantină - cu rată de infectare de peste 6 la mie, însă inspectoratele pot organiza la nivel local aceste simulări, după ce scade această incidență.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Simulările se vor susține în toate localitățile cu rată de infectare de până în 6 la mie. Ulterior, dacă o localitate iese din această rata de incidență, se pot organiza simulări prin intermediul inspectoratelor. Nu trebuie să fie o problemă pentru inspectorat să elăboreze subiecte. Nu discutăm de simulari in sistem online”, a spus Sorin Ion, în cadrul unei conferințe organizate de Salvați Copiii România.

În ceea ce privește subiectele, acestea vor ține cont de perioada de pandemie, a spus acesta.

„Subiectele vor ține seama de perioada prin care trecem. Părerea mea obținută dupa 30 de ani de experiență - nu gradul de dificultate este relevant, pentru că nu nota în valoarea absolută este relevantă, ci poziția într-o ierarhie,” a mai spus oficialul.

Simulările încep luni, 22 martie, cu proba de limba română de la Bacalaureat.

Potrivit datelor privind incidența pe localități publicate de ministerul Educației în 17 martie, 58 de localități din toată țara sunt în carantină.

Vezi aici tabelul complet

Simulările examenelor naționale se vor organiza, după cum urmează:

Simularea examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a

  • 22 martie 2021: Limba şi literatura română - proba E.a)
  • 23 martie 2021: proba obligatorie a profilului - proba E.c)
  • 24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d)
  • 25 martie 2021: Limba şi literatura maternă - proba E.b)

Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a

  • 29 martie 2021: Limba şi literatura română
  • 30 martie 2021: Matematică
  • 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)