Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi că, până pe 16 martie, peste 135.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 cu cel puțin o doză, iar în ceea ce privește strict cadrele didactice, aproape 50% dintre aceștia sunt vaccinați cu cel puțin o doză.

HotNews.roFoto: Hotnews

„La nivelul zilei de marți (16 martie - n.r.), aveam 135 mii angajați din sistemul de învățământ vaccinați. Adică pese 38%. Dacă ne raportăm la cadre didactice, procentul se apropie de 50%. Este o ocazie sa apreciez responsabilitatea cadrelor didactice”, a declarat Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe organizate online de Salvați Copiii.

Potrivit ministrului, pe lângă cei 60.000 de profesori înscriși inițial, s-au vaccinat alți peste 63.000. Majoritatea acestora sunt cadre didactice, întrucât aceștia au avut prioritate, având contact direct cu elevi. O altă categorie prioritară au fost angajații din școlile speciale.

Aminitim că profesorii au beneficiat și de un sistem de vaccinare prioritară, până pe data de 10 martie. Majoritatea celor cu vârsta până în 55 de ani au fost imunizați cu serul AstraZeneca.