Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că în perioada următoare va emite ordinul în baza căruia se vor organiza evaluările pentru clasele a doua, a patra şi a şasea, ordin care va stipula datele şi condiţiile de organizare a evaluărilor, transmite News.ro. Acestea vor fi organizate cel mai probabil în luna aprilie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cîmpeanu a explicat că în urma ordinului comun cu ministrul Sănătăţii care permite prezenţa la şcoală a elevilor din clasele terminale de liceu şi gimnaziu, aceste evaluări vor putea fi organizate cu prezenţa fizică a elevilor de clasele a şasea şi în localităţile cu indici ridicaţi de infectare.

"Sunt foarte importante pentru că ele ne arată unde suntem după un an de predare online, pentru a vedea ce am pierdut şi ce trebuie să facem mai departe. (...) Eu personal şi nu numai eu, întreg Ministerul Educaţiei consideră foarte importante aceste evaluări la clasele a doua, a patra şi a şasea. Ele vor fi organizate, cel mai probabil în aprilie, pe baza unui ordin de ministru care va fi promovat dacă nu această săptămână, la începutul săptămânii viitoare, prin care vom fixa şi datele şi condiţiile”, a afirmat Cîmpeanu luni seară, la Digi24.