Controversele pe tema împărțirii florilor și a mărțișoarelor la școală continuă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că ar fi "o exagerare fără margini ca vreo autoritate a statului să își poată imagina că poate opri bucuria copiilor de a împărți mărțișoare" și îl ironizează pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care recomanda purtarea mănușilor atunci când se împart mărțișoare și cita din Biblie. "Nu aș vrea să îmi scape și mie un citat biblic din Plângerile lui Ieremia, de exemplu", a declarat Cîmpeanu, duminică seară, pentru HotNews.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Școlile, în momentul de față, sunt în subordinea Ministerului Educației, iar ministerul nu a primit nicio solicitare în sensul recomandării de a purta mănuși când oferim mărțișoare sau flori și nici nu avem competențe epidemiologice. Astfel, pentru 1 martie noi nu am trimis nici recomandare, nici interdictie cu privire la a oferi mărțișoare cu sau fără mănuși", a declarat Cîmpeanu.

În concluzie, el spune că nu va fi nicio problemă ca luni să fie împărțite flori și mărțișoare la școală, cu respectarea regulilor de distanțare, astfel încât să nu se creeze aglomerări.

  • "Ar fi o exagerare fără margini ca vreo autoritate a statului să își imagineze că poate opri bucuria acestor copii sau să își imagineze că o astfel de intedicție ar putea fi pusă în aplicare. În consecință, Ministerul Educației nu va pleda și nu va promova niciodată exagerări desprinse de realitate", a susținut Sorin Cîmpeanu.

El l-a ironizat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a folosit un citat din Biblie atunci când a fost întrebat despre împărțirea mărțișoarelor la școală: "Citatul corect este <>. Nu aș vrea să îmi scape și mie un citat biblic din Plângerile lui Ieremia, de exemplu".

"O să răspund cu un citat din Biblie: <>”, a declarat, vineri, Vlad Voiculescu, întrebat dacă elevii vor putea duce la școală flori și mărțișoare, de 1 martie, în contextul pandemiei de COVID.

  • "Poate dacă poartă mănuși, cred că pot să facă gestul ăsta.
  • În principiu, sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze, să poarte mască, să fie precaută. Sunt cele trei lucruri importante în perioada următoare.
  • Altfel, sunt alegeri pe care le face fiecare, dar cred că anumite riscuri pot fi asumate doar dacă ne luăm măsuri de precauție”, a mai spus ministrul Sănătății.