Ministerul Educației va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu, pentru că examenele naționale vor fi cu prezență fizică, relatează Mediafax.

Sorin CimpeanuFoto: Captura video

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă seara, la Realitatea Plus, că regulile de distanțare și prudența trebuie păstrate în continuare cu sfințenie în școli, însă elevii din clasele terminale trebuie să meargă fizic la cursuri.

„Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În prezent, în cazul scenariului roșu cauzat de pandemia de COVID-19, școala se închide și toți elevii fac cursuri online.