Frauda de la Facultatea de Drept a Universității București: Fără precedent - propunere de exmatriculare a 45 de studenți din anul I / Decizie privind desfășurarea examenelor

de I.H.     HotNews.ro
Vineri, 26 februarie 2021, 23:29 Actualitate | Educatie


Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti
Foto: unibuc.ro
Consiliul Facultății de Drept și decanul Facultății de Drept a Universității din București vor înainta rectorului propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I, pentru fraudarea unor examene din sesiunea din februarie, a anunțat universitatea, vineri seară. "Prin dimensiunea sa, aceasta este o decizie unică în istoria Facultății de Drept a Universității din București", spun reprezentanții instituției de învățământ.

Conform sursei citate, ca urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenți, sesizări însoțite de dovezi certe, pertinente și concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie, Consiliul Facultății de Drept și Decanul Facultății de Drept a Universității din București vor înainta rectorului propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I.
 • "Studenții pentru care s-a propus exmatricularea au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfășurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari. Scopul conlucrării a fost identificarea răspunsurilor și rezolvarea împreună a subiectelor de la unele dintre examenele scrise susținute online în luna februarie 2021", au transmis reprezentanții Universității București, printr-un comunicat de presă.
Ei spun că în ședința de joi a Consiliului facultății au fost discutate sesizările, s-au examinat probele și au fost ascultați toți studenții care au dorit să își exprime punctul de vedere privind acuzațiile care li se aduc, iar vineri membrii Consiliului și-au exprimat opțiunea legată de propunerea de exmatriculare, propunere adoptată cu o largă majoritate.

În conformitate cu Regulamentul privind activitatea profesională a studenților, decanul Facultății de Drept va anula rezultatele obținute de studenții în cauză la examenele pentru care s-a dovedit implicarea lor în fraudă.

Începând cu sesiunea din vară, examenele și colocviile de la Drept se vor desfășura față în față

Totodată, Consiliul Facultății de Drept a hotărât ca, exceptându-se impedimente sanitare certe, începând cu sesiunea din vara anului 2021 - adică actualul an universitar- , examenele și colocviile din toate programele de studii ale Facultății de Drept să se desfășoare față în față, chiar dacă activitatea didactică (cursuri și seminare) va continua online.
 • "Facultatea de Drept a Universității din București transmite opiniei publice că decizia de a propune exmatricularea a 45 de studenți a fost una extrem de grea prin implicațiile sale atât asupra studenților pentru care s-a propus exmatricularea și a familiilor acestora, cât și asupra întregului corp profesoral și a tuturor celorlalți studenți ai facultății noastre.
 • Prin dimensiunea sa, aceasta este o decizie unică în istoria Facultății de Drept a Universității din București. Totodată, unicitatea acestei decizii exprimă și importanța sa prezentă și viitoare pentru Facultatea de Drept, pentru Universitatea din București, pentru întregul sistem de învățământ juridic superior, dar și pentru societatea românească în ansamblul său.
 • Prin această decizie, conducerea Facultății de Drept își asumă o alegere foarte clară între just și injust, între fapte dovedite și declarații fără acoperire, între adevăr și minciună. Această decizie este o expresie a curajului de spune NU fraudei la examen. Reprezintă o decizie grea, dar justă, o decizie bazată pe dovezi incontestabile. De asemenea, este decizie care exprimă fără niciun dubiu faptul că Facultatea de Drept, facultate etalon a învățământului juridic superior din România, nu tolerează frauda în rândul studenților care au început un drum lung și greu pentru a desăvârși o carieră de jurist.
 • În fața fraudei evidente, incontestabile, a închide ochii înseamnă să distrugi spiritul dreptății care ar trebui să caracterizeze atât mediul academic, cât și întreaga comunitate a juriștilor.
 • Într-un mediu social sănătos din punct de vedere moral, cum ne dorim să fie comunitatea academică a Facultății de Drept din București, atașamentul pentru respectarea regulilor trebuie să învingă tentația de a le încălca prin facilități tehnice. Pentru a putea contribui la înfăptuirea dreptății în societate, juriștii trebuie să se formeze pe căile dreptății, iar sancțiunea legii trebuie să fie dusă la bun sfârșit, altfel legea rămâne literă goală și o simplă unealtă a celor care disprețuiesc dreptatea.
 • Facultatea de Drept își reafirmă angajamentul ferm pentru salvgardarea unor valori fundamentale precum corectitudinea, rigoarea și echitatea în recunoașterea meritului academic. Respectarea consecventă a acestor valori, esențială pentru funcționarea justă a oricăror mecanisme sociale și pentru promovarea competenței în orice domeniu profesional, este cu atât mai importantă în procesele de evaluare a performanței universitare și de formare a viitorilor făuritori ai justiției și profesioniști ai dreptului. Facultatea de Drept a Universității din București își manifestă încrederea că societatea românească, mediul academic, studenții facultății și mediul juridic susțin aceleași valori și principii și vor colabora pentru întărirea unei societăți deschise și democratice.
 • Justiția se învață din școală. Dacă școala de drept însăși nu este fermă cu privire la valorile dreptății și echității, justiția nu se poate înfăptui în societate”, mai arată reprezentanții Universității București.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25635 vizualizari

 • +29 (31 voturi)    
  Absolut (Vineri, 26 februarie 2021, 23:49)

  VARCIOROVA [utilizator]

  CORECT !!!
  • -5 (5 voturi)    
   Daca (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 15:15)

   unins [utilizator] i-a raspuns lui VARCIOROVA

   vor fi exmatriculati, vor face apel la Justitie si s-ar putea sa castige, nu credeti :)?
  • +1 (3 voturi)    
   Intradevar, este corecta masura (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 19:57)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui VARCIOROVA

   Exmatricularii studentilor care au fost prinsi ca au copiat, dar cu profesorul de la aceiasi universitate care are o condamanare definitiva, cum ramane !? Daca ramane in continuare sa predea, oare nu va fi un caz clar de dublu standard ?
  • +1 (1 vot)    
   Si hotia se invata la scoala (Duminică, 28 februarie 2021, 20:51)

   dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui VARCIOROVA

   Sau cam invatat cei mai multi sa primeasca diploma de licenta si doctorat acasa fara sa stiu unde este scoala. Si culmea mai primesc pentru diplomele copiate si cumparate sporuri. Putem sa zicem linistiti ca nu mai este nici un domeniu necuprins de mafie. Americani si italienii au inventat mafiile dar la ei erau doar dezvoltate pe zone restranse . Doar la noi s-a genralizat pe tara ,prin baronii locali care taie si spanzura in judetele respective iar familiile si clienti politici nu-au nici o legatura cu domeniul respectiv. Ce este trist ca si noii poliicieni s-au spurcat la naravurile psd-ului si pnl-ului.
 • +7 (53 voturi)    
  Aia care n-au fost prinsi la examene... (Vineri, 26 februarie 2021, 23:58)

  newlook [utilizator]

  Aia care n-au fost prinsi copiind/furand la examene sunt, acum, procurori, judecatori...unii chiar la DNA.
  • +9 (17 voturi)    
   Iar aia care intre 1970-1975 au intrat pe spaga (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 9:23)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

   la Facultatea de Drept si n-au fost prinsi, au ajuns intr-o vreme mari, chiar foarte mari prin PSD, dupa care Dumnezeu a facut dreptate (chiar si cu intarziere !) si parte din ei au ajuns in puscarie !

   PS. Unii chiar din cauza DNA !

   PPS. Ce ti-e si cu viata asta maistre niuluc ! :)))
   • 0 (2 voturi)    
    hehe (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 9:55)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    PPS. niuluce, asa-i place lui sa i se zica, nu niuluc
   • -6 (6 voturi)    
    Aia ce n-au fost veci prinsi (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 14:34)

    numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Umbla acum prin PNL, USR, CCR. E bine sa ai DNA-ul de partea ta.
    • +3 (5 voturi)    
     Cum se vede pesedacul de la o posta ! :)))) (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 16:07)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     Aia despre care spui tu ca nu au fost in veci prinsi, facand referire evident la cazul relatat de mine din perioada 1970-1975, nu aveau cum sa fie useristii de azi pt simplul motiv ca la acea epoca, daca se nascusera, apai atunci erau in cel mai bun caz la gradinita in grupa mica!

     PS. Hai zau, nu are rost sa fii asa de incrancenat, relaxeaza-te ! :))))
 • -22 (56 voturi)    
  N-au știut să se oprească (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 0:03)

  Mazeta [utilizator]

  Dacă ar fi copiat doar vreo 30%, ar fi putut deveni procurori europeni.
  • +7 (39 voturi)    
   Postacul tot postac (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 0:19)

   JustSomePunk [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Platesc bine rusii pentru campania asta ?
  • +2 (42 voturi)    
   Bravo Mazetooooo!!!!! (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 0:51)

   Alex_capsunar [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Mazeta ne sugereaza, in mod subtil, ca LCK a ajuns procuror european fiindca ar fi copiat "doar vreo 30%". Subtila infiltrare!!!
   Nu stiu cine o fi aceasta mazeta, dar cu siguranta este o intelectuala cu un IQ superior mediei: nu abereaza, ataseaja justificari ideilor exprimate si, cel mai important, are un simt cinic al umorului, ceea ce tradeaza o inteligenta superioara. O fi plaita?!? Cine poate sti!
   • +4 (6 voturi)    
    O mazeta, doua mazete... dar el este un domn ! (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 9:04)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Alex_capsunar

    Te pomenesti ca acum o sa fiu acuzat de sexism ! :)

    PS. Sigur nu e "plaita" ! Eu stiu sigur ! :))))
   • +1 (11 voturi)    
    hehe (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 9:56)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Alex_capsunar

    Ar vrea saracu mazeta sa fie un intelectualaKak znat, e doar portarul betiv de la o ambasada cu sediul pe Bd. Kiselef 6.
   • +1 (1 vot)    
    In veci vecilor nu va mai fi una ca L.K.C. (Duminică, 28 februarie 2021, 21:03)

    dezamagitul [utilizator] i-a raspuns lui Alex_capsunar

    Degeaba incearca sa scurme prin gunoi unii rau intentionati dar asa femeie nu vom mai avea in tara asta , cu hotia si marsavia generalizate. Nici imparatul Soloman nu ar putea facea dreptate la noi in tara. Poate Dumnezeu sa-i mai pedepseasca pe astia care au condus si au furat tot. Nu producem noi cat pot fura ei. Puteti sa vedeti ca profita si de oamenii bolnavi, lucreaza la foc continu in toate perioadele. Poate vor duce cu ei in mormant bogatiile obtinute marsav . Astia nu cred in religie, cred doar in propriile interese sa-si umple burdihanele si sa faca averi nemuncite. Asa sa-i ajute Dumnezeu , daca exista.
  • +6 (12 voturi)    
   Pai tu ai ramas repetent (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 2:05)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   si ai ajuns Postac Shef!!!!
 • +24 (30 voturi)    
  Dileme (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 0:04)

  Alex_capsunar [utilizator]

  Nu stiu in detaliu despre ce e vorba, dar banuiesc ca despre grupuri de whatsapp pentru copiere. Grupuri initiate de lenesi smecheri, care ar trebui exmatriculati pe nerasuflate; grupuri la care, poate, s-au inscris si studenti mai "muncitori", din dorinta de a avea un ajutor in plus in timpul examenului.

  Eu, sincer, sunt impotriva fraudei. Iar ca sa avem rezultate, trebuie sa avem si motivatii pe masura. De exemplu, daca toti studentii stiu ca se poate copia pe grupuri, fara a risca nimic, atunci ce rost mai are sa invatam?!? Dimpotriva, daca se afla ca se risca mult copiind pe grupuri, atuci poate ca multi s-ar gandi de doua ori inainte sa se inscrie pe grupuri si poate ar invata ceva mai mult...

  Acum, astept parerile voastre sincere: cum e mai bine? sa ii executam pe cei 45, inclusiv pentru a se
  da un exemplu celorlalti? Sau sa ii crutam pe toti, pentru a transmite tocmai mesajul opus, si anume ca si daca fraudezi la examen, oricum nu risti nimic?
  • +15 (17 voturi)    
   Pentru ca acesti stiudenti vroiau sa fie (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 1:49)

   Dinu-I [utilizator] i-a raspuns lui Alex_capsunar

   .............magistrati care sa imparta "dreptatea" si tocmai ei, acum vroiau sa-si obtina o diploma/ficntie in domeniul dreptului cred ar trebui sa li se interzica pe viata sa urmeze vreo facultate de drept (chiar si mult hulita universitate Spiru Haret) .
   Acesti oameni au din f"rageda pruncie" microbul furtului ! Cum sa vegheze la aplicare corecta a legii si sa imparta dreptate acesti hoti ?
  • +13 (13 voturi)    
   Fraudare examen (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 8:13)

   Lachi [utilizator] i-a raspuns lui Alex_capsunar

   Ganditi-va ca astfel de indivizi ar ajunge procurori sau judecatori .Dosare la comanda si judecata pe masura.
   Daca fraudeaza examene,vor frauda totul in viata.
   Vor fi campionii abuzurilor,vor nenoroci persoane ,familii si afaceri.
  • -2 (4 voturi)    
   Căutăm mereu să rezolvăm problemele (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 8:36)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Alex_capsunar

   cu cât mai puțin efort și resurse reduse, ceea ce presupune lucrul în echipă, de aici vine progresul și transformarea lumii în care trăim. Examenele trebuie adaptate să permită acest lucru.
   Testele individuale, de memorie, care nu permit împărtășirea idelor, repetate de la școala primară la facultate fomează un mediu profesional unde sancționarea ideilor expuse în fața celorlalți este deja obișnuință. Acest mediu toxic pentru lucrul în echipă se propagă în societate ca o ciumă, din scoală și din facultate. La facultăți am înâlnit cele mai egoiste medii de lucru, dar nu cât am fost student ci după, la profesori cum e și cazul expus în articol.
  • +10 (10 voturi)    
   False dileme ! (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 9:30)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Alex_capsunar

   Cu atat mai mult cu cat cei 45 se pregateau sa ajunga procurori, judecatori, avocati, executori judecatoresti, in fine, oameni care lucreaza cu legea, o respecta, o aplica, sanctioneaza incalcarea ei !

   PS. Societatea se va apara un strop mai bine prin expulzarea lor din randul celor care se pregatesc pt domeniul juridic !
 • +21 (21 voturi)    
  adaptare (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 0:50)

  rsbl [utilizator]

  Poate ca mai corect era sa adapteze examenele la online?
  - grile rapide la care nu ai timp sa copiezi
  - referate unde sa se testeze gandirea nu memoria si abilitatea de a cauta informatia relevanta
  Oare ai care dau examene online de zeci de ani cum au rezolvat aceste probleme?
  • +1 (3 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 8:44)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui rsbl

   Ce facultate serioasa din lumea asta dadea examene online de zeci de ani?
   E clar ca si structura examenului a favorizat copierea , dar e adanc inradacinat obiceiul.
   Exemplu olimpiadele care se dau acum online: ma duc la baie(de 2-3 ori!) , ma duc sa-mi iau apa, mi-a picat netul, nu stiu cine mi-a inchis microfonul, mi-a picat curentul etc.
   E si vina celor care ii supravegheaza ca nu sunt mai stricti. Imi pare rau, amaratul asta de examen are 2 ore, daca nu te-ai gandit sa-ti iei apa/sa mergi la toaleta ai 2 variante: rabzi sau predai lucrarea.
   Asta e, macar sa ii lase sa mai dea examen de admitere si poate si-au invatat lectia.
  • +2 (2 voturi)    
   mda (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 9:29)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui rsbl

   avem 2 probleme de fapt. i-au prins copiind deci in privinta primei probleme nu prea mai avem ce sa mai comentam, solutia nu poate fi decat una singura.

   problema pedagogilor este si mai frustranta pentru ca afecteaza si calitatea actului de invatamant, chiar si cand ai cele mai oneste intentii.

   chestiunea asta cu memorarea nu merge in cazul dreptului si medicinii, sunt fix genul de profesii unde fara o capacitate de memorare mult peste medie nu ai cum sa te descurci bine. deci si aceasta capabilitate trebuie indirect testata. dar trebuie gasite metode de examinare in care tentativa de copiere sa te dezavantajeze nu sa te ajute.

   dar ca idee, cei care dau examene online de multa vreme nu au rezolvat aceste probleme inca. plagiatul si copiatul a devenit o problema din ce in ce mai mare in occident in ultimele 2 decenii. noi doar am inceput mai devreme ca ei, dar acum se intampla la ei ce vedeam prin facultati intre 2005 si 2010 in Romania. exista solutii, dar ele depind de capacitatea profesorilor si orice solutie care poate fi aplicata doar de cei mai buni dintr-un domeniu nu este de fapt o solutie viabila.
  • +1 (1 vot)    
   este vorba de (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 21:34)

   zot [utilizator] i-a raspuns lui rsbl

   furt al unui examen, fapt dovedit si recunoscut, de un
   viitor profesionist care imparte dreptatea;
   decizia trebuie sa fie clara, avand in vedere exemplul
   ce il dam pentru altii; este adevarat ca pentru acesti
   tineri este un soc, dar consecintele erau deja
   cunoscute;
   ca puteau fi create alte conditii de examen este
   adevarat, dar acest lucru este altceva si trebuie avut
   in vedere, analizat si apoi aplicat in viitor.
 • +11 (13 voturi)    
  furtul = modus vivendi in Romanisthan (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 1:31)

  BernierC [utilizator]

  Ce va mai mirati? Studentii romani au avut modele minunate, timp de 30 de ani. Adrian Nastase e un astfel de exemplu. Victor Ponta un altul, samd.
 • +4 (6 voturi)    
  care e partea grea? (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 1:36)

  gopo2016 [utilizator]

  sa ii dea afara pe aia de trisau, din contra sper sa le dea numele sa stie toti ce fel de oameni sint
 • -4 (10 voturi)    
  vraja marii (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 3:43)

  cmariusalin [utilizator]

  diplomele isi pierd relevanta.. niste hartii ce nu certifica nimic
 • +7 (9 voturi)    
  Foarte bine (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 4:15)

  Luk [utilizator]

  In alte tari te dau afara din facultate daca incerci sa furi (sa plagiezi) la o lucrare banala, nu doar la un examen. Te-au prins, te-au dat afara si doi ani nu mai ai ce sa cauti prin facultatile din tara aia.
  • +3 (5 voturi)    
   Unul din cei care te-au citit e suparat pe tine ! (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 11:05)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Si s-a manifestat explicit !

   PS. O fi vreun "copist" neprins ? :)

   PPS. Sa zica mersi cei 45 sau 49 cati or fi fost ca Facultatea ii da DOAR afara !
 • +1 (5 voturi)    
  e cu dus si intors (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 7:31)

  disraeli [utilizator]

  pai cum se poate ca viitorii magistrati sa se gandeasca sa insele? ce judecatori ajungeau? ca avocati nu era o problema. asta e dusul. si acum intorsul: pai cum sa nu se gandeasca sa insele cand o gramada de tot felul au luat diplome si doctorate prin inselatorie? daca noi nu atunci cine? si daca nu acum atunci cand?
 • +6 (8 voturi)    
  Fraudare examen (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 7:53)

  Lachi [utilizator]

  Ganditi-va ca astfel de indivizi ajung procurari sau judecatori.Fac dosare la comanda,nenorocesc familii,afaceri etc si nu patesc nimic.SUNT CEI CARE NE VOR VORBI DESPRE STATUL DE DREPT !
 • +7 (9 voturi)    
  E corect ca i-au dat afara (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 8:24)

  Zapateado [utilizator]

  Dar justificarea masurii e atat de patetic si de bombastic prezentata de ai zice ca au salvat omenirea de la extinctie sau de la asaltul hoardelor BLM.

  Numai ca mai trebuie facut ceva: ăia datii afara sa nu mai aiba dreptul de a studia dreptul inca 60 de ani de acum inainte.

  Am zis 60 de ani? E cam mult. Hai, fie 58.
  • +2 (4 voturi)    
   Interdictia vizeaza studiul institutionalizat (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 12:07)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Zapateado

   al Dreptului, banuiesc ?!
   Pt ca altfel nu le poti interzice unor hoti sa studieze Dreptul penal in calitate de autodidacti, in puscarie !

   PS. La modul la care au pornit-o cel putin 10% (o spun statisticile, nu o spun eu !) vor calca pe bec si vor intra la inchisoare)
 • 0 (4 voturi)    
  Avem modele... (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 8:25)

  consumator2 [utilizator]

  Asa ne invata sa reusim in viata! Coruptie, mediocritate, servilism si interes de grup.
  • 0 (4 voturi)    
   huh (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 10:00)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui consumator2

   Ti-ai platit ratele restante, speculatorul imobiliar de credite in valuta exotica? Bine cavte-ai trezit tu sa ne explici cum e cu reusita si interesul de grup, haitasule din grupa lui Piperea si Zamfir.
  • -6 (6 voturi)    
   a 2 a sansa (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 10:09)

   Luminita22 [utilizator] i-a raspuns lui consumator2

   Sunt tineri. acum trebuie directionati pe calea buna. Unii cand sunt tineri sunt mai impulsivi. Consider ca trebuie sa li se dea a doua sansa.
 • 0 (2 voturi)    
  Ce s-a intamplat cu 4 dintre ei? (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 10:21)

  George1000 [utilizator]

  Parca era vorba de 49
 • +7 (7 voturi)    
  da (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 10:51)

  sile1 [utilizator]

  Copiatul si plagiatul trebuiesc descurajate prin pedepse exemplare in momentul de fata pentru ca au ajuns un fel de sport national cu efecte nocive vizibile.

  Trebuie sa se transmita semnalul ca atunci cand furi ( pentru ca asta reprezinta cele doua actiuni ) iti asumi riscuri mari cand esti prins.

  Preventia prin aplicarea de metode de examinare care sa impiedice din start posibilitatea copierii trebuie avuta in vedere si aplicata urgent pentru ca tentatia de a obtine usor rezultate fara munca va continua sa existe si in viitor.
 • +3 (5 voturi)    
  ce sa ne mai miram daca nu furi esti prost (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 11:30)

  alfa1 [utilizator]

  asta e mentalitatea in Romania...ma intreba de curand un strain cum poti defini Romania in cateva cuvinte . Simplu : daca nu furi esti prost...
 • +5 (5 voturi)    
  pai nu au vazut cum e plagiatele, cum specialii (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 11:32)

  hopsinoi [utilizator]

  primesc bani de la 42 de ani (prin jaful pensii speciale/serviciu) de la cei care muncesc.de se rup.

  Da excmatricularea, furtul nu mai trebuie tolerat in Rumania.
 • -1 (3 voturi)    
  Lupul pus paznic la stina! (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 12:04)

  Entiu [utilizator]

  Nu pot fi lasati nepedepsiti. Acesti 45 si altii, reprezinta viitorul justitiei romane, care ar trebui sa faca dreptate. S-a ales pleava de neghina chiar de la inceputul ...carierei. Cum se formeaza, asa sunt si in viitor.
  In timpul lui Ceausescu s-a copiat si uite cum avem tara de dupa 1989.
  Tara a fost pradata tocmai de acesti indivizi cu ,,scoala” pusi sa faca dreptate!
  • -1 (3 voturi)    
   Ești redus. (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 12:44)

   Tayen [utilizator] i-a raspuns lui Entiu

   Acum se copiază.
 • +4 (6 voturi)    
  Decizie corecta! (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 13:06)

  Azra [utilizator]

  Corecta ,pentru ca in mod fundamental nu se poate admite ca cei care vor imparti dreptatea si vor da pedepse cu inchisoare sa fie ei insisi niste infractori primari.
  Nu este ceva fara precedent la facultatea de Drept din Bucuresti, acest gen de frauda in masa, prin grup infractional organizat. Este doar ceva specific tehnologiilor actuale si incapacitatii/comoditatii de a se gasi solutii pentru evitarea lor. Oricum, examenele "clasice", fata in fata" vor reduce substantial capacitatea de fraudare.
  Pe la mijlocul anilor '70 a mai fost la aceeasi Facultate o frauda de proportii si mai mari, care s-a perpetuat cativa ani, incuzand si complicitatea unor cadre didactice, care au fost excluse din invatamant, condamnate apoi penal si au facut 5-7 ani de inchisoare.( Culme este ca dupa 2010 , un fost cadru didactic, condamnat cu 1 an si 5 luni a exercitat si un mandat la varful ierarhiei judiciare! ).Se fraudau examenele scrise de admitere in facultate (lucrari substituite si inlocuite cu altele, corecte, elaborarea de catre studenti si cadre didactice , de lucrari de diploma, cu care cei de la fara frecventa isi luau diploma de licenta.si care ulterior au fost "piese de baza" in inalta administratie.
  Ar trebui ca autoritatile judiciare sa se implice si sa verifice aspectele de incalcare a legilor,propunand masurile legale necesare, daca vor constata si infractiuni de ordin penal.Blazonul unei facultati care pregateste viitorii magistrati trebuie sa fie absolut nepatat,fiind incompatibil cu promovarea unor rebuturi.
  Cu doi ani in urma s-a mai descoperit o frauda de mari proportii si la Universitatea "Spiru Haret"(culmea, fondatorul invatamantului modern din Romania!), cu aspecte de coruptie si multe ilegalitati si fraude, despre care presa a scris pe larg.Dar de atunci nu s-a mai auzit nimic despre eventualele masuri legale care ar fi trebuit luate.Printre altele. ar fi trebuit anulate multe diplome luate fraudulos.
 • +2 (4 voturi)    
  Care-i drama?! (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 13:58)

  VOX. [utilizator]

  La anul se vor inscrie din nou, si vor face la fel.

  Pentru a se descuraja asemenea practici, ar trebui sa existe un fel de "cazier", pe baza caruia sa se admita sau nu inscrierea la facultatile de stat.

  "Smecherii" sa se duca la "private", pentru ca acolo, oricum, niciodata n-a fost necesara prezenta fizica, cu exceptia cazului cand "studentul" mergea la secretariat ca sa lase plicul...
  • +1 (3 voturi)    
   "Smecherilor prinsi nu ar trebui sa li se permita (Sâmbătă, 27 februarie 2021, 16:18)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui VOX.

   sa se inscrie nici la Fac. de Drept din sistemul privat !
 • -3 (3 voturi)    
  exmatriculare (Duminică, 28 februarie 2021, 11:49)

  uluitu [utilizator]

  Bună dimineața, domnilor profesori...
  Sunt doar o mamă obișnuită...
  Ocupată să găsesc deja, de ani... soluții de a conviețui cu “noua generație”…. Care nu e chiar așa rea, să știți…

  Părerea mea... este o greșeală imensă exmatricularea acelor tineri din anul 1...
  De ce vă este mai ușor să îi considerați în bloc și necircumstanțiat...... hoți, necinstiți... imorali...

  Serios? Nu aș vrea să fiți vreunul dintre dumneavoastră, vreodată, judecătorii mei...

  Înțeleg că treceți printr-o traumă... ați fost fraudați (oare?)
  ... dar chiar trebuie să vă decredibilizați în asemenea măsură?

  Ați aflat acum că există whatapp? Că tinerii aceștia comunică altfel decât noi? Că relaționează altfel?

  De ce nu aveți acces la imaginea de ansamblu?

  De ce nu aveți metode de examinare colaborative și ingenioase, nefraudabile în esența lor?
  De ce nu vă asumați partea dumneavoastră de “vină”?
  De ce nu vă asumați partea dumneavoastră de schimbare?
  De ce nu luați în calcul conlucrarea.. cu noi.. restul pământenilor..?

  … Care, da, observăm că lumea “noastră” se schimbă … cu o viteză... amețitoare... dar nu așa de amețitoare dacă alegi să faci parte din ea
  Da, probabil că au existat și tineri care nu au conlucrat… pe ei nu vreți să îi nedreptățiți probabil...dar dacă sunt cei “buni” vor gestiona fluierând o reexaminare... pt că au cunoștințe solide, nu?

  …dar lumea nu mai este a noastră… e mult mai mult a tinerilor …49 din câți? Nici măcar statistic nu vă dă de gândit? … și, serios?
  Nu vedeți decât vârful aisbergului și considerați cu încăpâțânare că e doar un bolovan care va dispărea? Dvs nu utilizați whatup?... nu faceti parte din niciun grup…?

  De ce nu ati luat o decizie înțeleaptă și … inovativă ați luat una doar aparent justă și morală? Care încă mai poate fi declarată ca atare…

  Serios? Cu cine credeți că se vor solidariza majoritatea oamenilor care înțeleg schimbarea ?
  Nu mai zic de tinerI?
  Chiar nu aveți niciunul dintre dvs copii adolescenți, în casă, să îi
  • +2 (2 voturi)    
   Nu inteleg ce spuneti?! (Duminică, 28 februarie 2021, 14:20)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui uluitu

   Eu sunt tatal unui student la o facultate care te da afara pentru un laborator plagiat/copiat. Despre examene nici nu are rost sa discutam. In campus au doua sali uriase intesate de camere de luat vederi si pline de supraveghetori unde se dau toate examenele. On line se verfica fiecare lucrare in parte vs toate celelalte lucrari. Sa te fereasca sfantul sa-ti semene lucrarea cu o alta lucrare dincolo de normal! Doi ani nu te mai primeste nicio facultate din tara aia! Nici macar una.
   Nu exista nicio scuza pentru furt acolo. Explicatiile lungi si pledoariile pro-furt sunt mizerabile, indiferent daca esti mama, tata sau doar un cetatean oarecare.Nu are nicio legatura cu apartenenta la un grup de whatsapp sau altceva, fiul meu e intr-un miliard de grupuri de tipul ala. Pur si simplu nu colaboreaza cu nimeni la un examen pentru ca i-ar da afara pe toti fara nicio discutie.
   Furi, platesti, e simplu!
   Nu il obliga nimeni pe copilul meu sau pe al dumneavoastra sa faca o facultate, nu-i obliga nimeni sa ia un anume examen din prima sau la re ori re-reexaminare.
  • 0 (0 voturi)    
   analizarea cazurilor (Duminică, 28 februarie 2021, 23:08)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui uluitu

   s-a facut pe fiecare caz in parte.

   daca s-a ajuns la o cifra asa de mare este pentru ca plagiatul se executa chiar inainte de intrarea la aceasta facultate.

   Am spus si o reafirm era extrem de usor ca tinerii sa fie convocati sa dea examenele face to face - fie ca sunt in scoala generala, liceu sau universitate.

   nasca ne apara de toti si durata limitata a unui examen face ca sa nu fii prea tare afectat de purtarea mastii.

   In rest nu prea inteleg plansete Dvs.

   A fi corect in viata inseamna a sadi aceea samanta acolo la timp si fara ezitare.

   Succes mai departe Dvs., copiiilor Dvs si tinerilor care ar putea sa aiba o lectie severa de depasit.
 • -1 (1 vot)    
  lege (Duminică, 28 februarie 2021, 14:59)

  Pireu [utilizator]

  Daca suntem asa drastici o sa ramanem fara judecatori si fara procurori.. :( Noi nu avem in gene gena onoarei, noi am fost de cind turcii cu ciubucul pilele si mita... nu putem sa lasam sa ne moara sfinta traditie :(( Parca vad ca miine, poimiine se interzice si lingerea moastelor...si atunci o sa ne pierdem total identitatea ! :(
 • 0 (0 voturi)    
  lege (Duminică, 28 februarie 2021, 14:59)

  Pireu [utilizator]

  Daca suntem asa drastici o sa ramanem fara judecatori si fara procurori.. :( Noi nu avem in gene gena onoarei, noi am fost de cind turcii cu ciubucul pilele si mita... nu putem sa lasam sa ne moara sfinta traditie :(( Parca vad ca miine, poimiine se interzice si lingerea moastelor...si atunci o sa ne pierdem total identitatea ! :(
  • 0 (0 voturi)    
   nu o sa fim loviti (Duminică, 28 februarie 2021, 23:01)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Pireu

   Prea curand de o asemenea sansa - sa ne pierdem identitatea culturala...
 • 0 (0 voturi)    
  Bravo! (Duminică, 28 februarie 2021, 22:59)

  ..13 [utilizator]

  Doua categorii care fura si mint ar trebui sa fie scosi definitiv din unbiversitati = medicii si juristii.

  Vad ca la Facultatea de Drept din UB se face curat -- mi-as dori sa se procedeze la fel si in celelalte facultati din tara si nu numai.

  Ganditi-va ca maine mergeti la un doctor care a furat la un examen - credeti ca mai poate salva viata unui om sau din contra???
 • +1 (1 vot)    
  fraudare examen facultate drept (Duminică, 28 februarie 2021, 23:17)

  nicnicnic [utilizator]

  Cuvintele astea, "decizia de a propune exmatricularea a 45 de studenți a fost una extrem de grea prin implicațiile sale atât asupra studenților pentru care s-a propus exmatricularea și a familiilor acestora, cât și asupra întregului corp profesoral și a tuturor celorlalți studenți ai facultății noastre" arata cata nerusinare exista in mediul "academic" romanesc.Cand il prind pe un hot si il pedepsesc, nu e ceva firesc, corect, ci e ceva extrem de greu, ca are implicatii asupra hotului, asupra familiei hotului, ba chiar si asupra celor care nu sunt hoti, ca sa nu mai zic de implicatiile asupra stratului de ozon si asupra nivelului de hidrogen din apa. De aia e plina tara de doctori ponta, oprea sau negoita. Doamne, ce de mai implicatii! Parca n-ar fi notoriu dezastrul din invatamant. Ca si ala din sanatate. Ca si ala de peste tot.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by