Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune, despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat, că va fi posibilă plata cu ora în învăţământ, în caz contrar urmând să existe o mare problemă. ”Am duce şcoala românească şi mai mult către personal necalificat şi sunt convins că nimeni nu-şi doreşte acest lucru”, a afirmat Cîmpeanu.

BaniFoto: Agerpres
  • ”Sunt convins că va fi posibilă plata cu ora pentru acei colegi ai noştri care au şi calitatea de pensionar. Dacă nu ar fi posibilă plata cu ora în învăţământ, o resursă umană şi aşa deficitară din perspectiva calificării şi a competenţei ar deveni încă şi mai mare problemă din această perspectivă.
  • Practic, am duce şcoala românească şi mai mult către personal necalificat şi sunt convins că nimeni nu-şi doreşte acest lucru”, a declarat vineri ministrul Educației, întrebat despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat, potrivit News.ro.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că, în condiţiile în care există ”un trend considerabil” privind angajaţii din sistemul public ieşiţi la pensie şi reangajaţi tot la stat, intenţionează să le dea bugetarilor posibilitatea de a lucra până la vârste mai înaintate, însă fără a mai putea cumula pensia cu salariul de la stat.

Turcan a precizat că vor fi câteva principii de bază.

Premierul Florin Cîţu a spus că i se pare normal să se interzică cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul. Proiectul de lege pregătit de Ministerul Muncii este considerat de premier ”foarte bun”.